Värskas toimuvad seto pitsi päevad

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto pitsi näitus seto talumuuseumis Värskas 2015
Seto pitsi näitus seto talumuuseumis Värskas 2015 Foto: Ingrit Kala

5. mail avati Värskas Seto Talumuuseumis seto pitsi päevad, “Üte talo naputüü” näitus ning pitsikonkursil osalevate tööde näitus.

Pitsikonkursi 2015. aasta teemaks on “seto pits sisekujunduses”. Konkursi tulemusena loodame leida uusi ideid, kuidas eluruumides võiks seto pitsi eksponeerida. Konkursil selgitatakse ka publiku lemmikud.

Seto Käsitüü Kogo ja Seto Talumuuseumi koostöös toimub pitsipäevade ajal  rida erinevaid tegevusi: avatud on pitsi heegeldamise õpitoad,  seatakse ülesse seto pitsiga kaunistatud pühaserättidest muuseumi fondi näitus, toimuvad avalikud pitsipäevade avamise ja lõpetamise üritused.

Seto pitsi päevad on aidanud säilitada meie esivanemate pitsiheegeldamise traditsioone ja olnud käivitavaks jõuks käsitöökultuuri arendamisel. Tänu pitsipäevadele on see eriline seto naiste oskus jõudnud rahva teadvusesse, seto pits on jõudnud ehtima kodusid, erinevaid tarbetekstiile ja peokleite.

Seto pitsi päevad toimuvad 5.-26.maini Värskas Seto Talumuuseumis. Parimad 2015 aasta pitsiheegeldajad kuulutatakse välja 26.mail kell 15.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles