Räpina lasteaia lapsed õppisid selgeks setokeelse näidendi

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina lasteaia Vikerkaar lapsed etendamas seto-keelset näitemängu "Kapstaaid"
Räpina lasteaia Vikerkaar lapsed etendamas seto-keelset näitemängu "Kapstaaid" Foto: Annela Laaneots

 

Neljapäeval, 14.mail etendasid Räpina lasteaia Vikerkaar Muumide rühma lapsed külla tulnud Setomaa ülembsootskale, Seto Valdade Liidu esimehele, kõigile teistele lasteaia lastele ja oma vanematele setokeelset näidendit "Kapstaaid".

 

Näidendi kirjutas lastele Maria Rahasepp, kes on alates käesoleva aasta jaanuarist käinud iga nädal Räpina lasteaia noorema rühma lastele seto laule ja tantse õpetamas. Maria on pika-aegne Põlva Seto seltsi juht, mitmete Põlvas tegutsevate seto kooride eestvedaja.
 
"Maria on imeline seto kultuuri edasiviija. Tänu temale on meil juures rühma jagu lapsi, kes on läbi mängu ja laulu seto kultuurist aimu saanud ," ütles Setomaa ülembsootska Annela Laaneots. "Tänane näidend on tõestuseks, kui kiirelt on võimalik lastele seto keelt õpetada ja kuidas seda teha nii, et lapsed seda naudivad."
 
Setomaa ülembsootska tänas kogu Räpina lasteaia peret hea koostöö eest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles