Setomaa turismikorraldajad sõitsid mööda Seto külavüüd

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-ugri kultuuripealinna linnapea Evar Riitsaar tervitamas Setomaa turismitegijaid.
Soome-ugri kultuuripealinna linnapea Evar Riitsaar tervitamas Setomaa turismitegijaid. Foto: Ülle Pärnoja

7.mail sõitsid Setomaal turismiga tegelevad ettevõtjad mööda Setomaa turismimarsruuti, Seto Külavüüd, et enne turismihooaja algust viia end kurssi uute arengutega Setomaa turismimaastikul.

Visiiti alustati Mäe jahimajaga tutvumisest Mikitamäel, kus lisaks jahimaja võimalustele saadi teada ka väikelaevadega lõbusõitu pakkuva Setoline plaanidest algaval hooajal. Järgnevalt külastati Nedsaja küla.

Lõuna söödi Toomemäe talus Saabolda külas, kus käesoleval suvel avatakse kohvik, kus saab suvi läbi seto hõrgutisi toiduks tellida. Obinitsa külakeskuses tutvustasid end seal tegutsevad ettevõtjad: Iti Leevävabrik ni Küük, Terje Lillmaa, Margit Mehilane. Obinitsas toimus ka kohtumine soome-ugri kultuuripealinn 2015 linnapea Evar Riitsaare ja tema proua Kauksi Üllega. Linnapea andis ülevaate Obinitsast kui soome-ugri kultuuripealinnast.

Ringkäik mööda külavüüd lõpetati Tsiistres, kus külastati linamuuseumi, räägiti 10.-13.juunini seal toimuvast filmifestivalist II Finno-Ugric Film Festival (FUFF) ning külastati kaTsiistre teemaja.

Seto Külavüüga saab tutvuda: http://www.visitsetomaa.ee/kylavyy-kaart

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles