Teisipäeval selguvad Värskas parimad seto pitsi heegeldajad

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto pits
Seto pits Foto: Seto Käsitüü Kogo

Teisipäeval, 26.mail kell 15 kuulutatakse Värskas Seto Talumuuseumis välja käesoleva aasta parimad seto pitsi heegeldajad.

5.-26. maini Seto Talumuuseumis kestvate seto pitsi päevade raames toimuvale seto pitsi konkursile esitasid meistrid sel aastal võistlustööd teemal „seto pits sisekujunduses“. Konkursile esitati 20 tööd.

 Konkursi tulemusena loodab Seto Käsitüü Kogo leida uusi ideid, kuidas eluruumides võiks seto pitsi eksponeerida. Konkursil selgitatakse ka publiku lemmikud.

 „Seto pitsi päevad on aidanud säilitada meie esivanemate pitsiheegeldamise traditsioone ja olnud käivitavaks jõuks käsitöökultuuri arendamisel. Tänu pitsipäevadele on see eriline seto naiste oskus jõudnud rahva teadvusesse, seto pits on jõudnud ehtima kodusid, erinevaid tarbetekstiile ja peokleite,“ ütles Seto Käsitüü Kogo tegevjuht Ingrit Kala.

Seto Käsitüü Kogo ja Seto Talumuuseumi koostöös toimuvad seto pitsi päevad sel aastal 5.-26.maini. Pitsipäevade ajal  toimus rida erinevaid tegevusi: avatud olid pitsi heegeldamise õpitoad,  seati üles seto pitsiga kaunistatud pühaserättidest muuseumi fondi näitus.

Seto pitsi päevad toimuvad soome-ugri kultuuripealinn 2015 - Setomaa, Obinitsa sündmuste raames.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles