Seto Talumuuseum avab 1. juunil suvehooaja

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärandirajad tutvustavad piirkonna ajaloolisi paiku ning keeli ja murrakuid.
Pärandirajad tutvustavad piirkonna ajaloolisi paiku ning keeli ja murrakuid. Foto: Liis Kogerman

Seto Talumuuseum Värskas alustab 1. juunist suvehooaega. Tsäimaja tervitab suvehooaega pannkoogi esmaspäevaga ning muuseumiõuel saab täistundidel osa võtta vanaaja mängudest ja meisterdada koos muuseumiõpetajaga.

Esmaspäeval, 1. juunil on suvehooaja avamise puhul Seto Talumuuseum ja Tsäimaja avatud 10-16. Kell 14.00 avatakse näitus „Ühe seto pere lugu“.

Seto Talumuuseumis on võimalik tutvuda XIX sajandi lõpu ja XX sajandi alguse taluarhitektuuri, vanade tööriistade ja rikkaliku käsitööga. Ekspositsioonis on pool-kinnine hoov, elumaja, riide-, vilja-, söögiait, laut heinaküüniga, töötuba, varjualused, suitsusaun, potivabrik, sepikoda, rehi ja tsäimaja.

Enamus hooneid on originaalid, pärit Põhja-Setomaalt. Lisaks saab näha vahetuvaid temaatilisi näitusi vanast uueni, käsitööst kunstini, arheoloogiast ja ajaloost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles