Soome-ugri filmifestivali FUFF II parimaks filmiks valiti hantide elust jutustav „Elu taigas”

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-ugri filmifestival Fuff
Soome-ugri filmifestival Fuff Foto: FUFF

Teise soome-ugri filmifestivali FUFF II parima filmi auhinna pälvis Ksenja Arteeva film „Elu taigas”, mis kajastab ühte päeva 60-aastase handi naise elus. Parima režissööri auhinna vääriliseks peeti Denis Kornilovi loodud filmi „Ema”, mis räägib udmurdi külade väljasuremisest. Anatoli Dobrjakovi pärjati tundliku kaameratöö eest filmis „Pojad siitpoolt jõge”.

Lisaks andis žürii välja kolm eripreemiat – mari režissöörile Alena Ivanovale filmi „Jumala kingitus” eest, udmurdi animaatorile Andrei Peršinile ning Sergei Sidorovi ja Anastasija Sidorova filmile „Talupoeg ja veevaim”, mis põhineb udmurdi rahvajutul. Žürii, kuhu kuulusid ungari režissöör Daniel Erdelyi ja operaator Paul Nurme, hinnangul oli sel aastal filmide valik mitmekesine ja kvaliteetne.

Festivali stsenaristika töötubades, mida juhatasid Daniel Erdelyi ja kirjanik Mart Kivastik, osales 15 soome-ugri väikerahvaste esindajat. Festivalil osales külaliste ja vabatahtlikena 20 erineva riigi ja rahvuse esindajat. Saksamaalt pärit vabatahtlik Lena Kramer lausus: „Festival on huvitav ja eriline oma asukoha ja temaatika poolest. Võrumaa kummaliselt ilus loodus on lummav.”

Festivali kunstiline juht Edina Csüllog on festivaliga rahul: „Soome-ugri filmitegijad said kokku teist aasta järjest, et õppida, vaadata filme ja suhelda. Tore, et saame anda oma panuse soome-ugri hõimurahvaste kultuuri edendamiseks.”

Filmifestivali patroon on soome-ugri kultuuri hoidja kirjanik Kauksi Ülle.

Festivali korraldavad MTÜd Nisi Masa Estonia, Prastuli Selts, ja soome-ugri filmifond SUFF.


Soome-ugri filmifestival kuulub soome-ugri kultuuripealinn 2015 -Setomaa, Obinitsa programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles