Lüübnitsa sibula- ja kalalaat toimub sel aastal 22. – 23. augustini

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüübnitsa sibula- ja kalalaat.
Lüübnitsa sibula- ja kalalaat. Foto: Tiia Saarestik

22.-23.augustini võõrustab Lüübnitsa küla Peipsi ääres üle Eesti kohaletulnud sibula- ja kalasõpru.

Aasta-aastalt on laat muutunud täiuslikumaks ja kogunud populaarsust ka naaberriikides. Inimesi tõmbab laadale Lüübnitsa sibul, mis on kohalikele elanikele ka üheks suuremaks sissetulekuallikaks. Samuti on külalistele meelepärane värske ja kuivatatud järvekala, mida kohalikud kalurid ise püüavad, kuivatavad ja müüvad.

Peipsi rannaküla Lüübnitsa Mikitamäe vallas on kuulus ka kauni looduse poolest.  Juba Peeter I käis Lüübnitsa randade ilu ja vaateid nautimas.

Nagu ka eelmistel aastatel, rikastab ka sel aastal laata kirev kultuuriprogramm, toimuvad erinevad õpitoad ja konkursid. Avatud on kuur - muuseum, kus saab vaadata rannarahva kogutud asju minevikust.

Laadapäeva juhib Raul Kivi ja esimese päeva lõpetab kell 16.00 ansambel PS Troika.

Laada teine päev on temaatiline, " Vene pidu Lüübnitsas ". Toimuvad temaatilised õpitoad: samovari-, pliini-, pelmeeni-, Petseri huvikooli õpitoad. Esindatud on eesti-, vene-, soome-, seto kultuur nii tantsus, laulus, pillimängus.

Teisel päeval juhib kultuurivägesid Samuel Golomb. Lüübnitsa sibula- ja kalalaat kuulub soome-ugri kultuuripealinna sündmuste hulka.

Täpsem info laada kohta: www.mikitamae.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles