Seto Folk üllatab seikluslike matkadega

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folk
Seto Folk Foto: Meel Valk

Sel nädalavahetusel toimuv  muusika- ja matkafestival Seto Folk viib seenemetsa ja hobuvankriga linnulaulu kuulama. Ligi 20 matka Värska ümbrusesse annavad võimaluse Setomaa loodusega paremini tuttavaks saada. 

Seto folgi matkaprogrammi juhi Toomas Valgu sõnul on selle aasta matkaprogramm väga mitmekesine, et iga folgiline leiaks endale sobiva matka. „Kõige väiksematele on mõeldud lastematkad koos rebase ja jänesega, samuti 1 meetri minimatk, kus väikelapsed saavad luubi abil läbi uurida oma jalgeesise.

Sportlikumad folgilised saavad osa võtta ekstreemmatkast, mis viib teeradadest kõrvale metsikut loodust avastama ja 43 km pikkusest Laskevälja rattaretkest Põlvamaa suurimal looduskaitsealal. Ajaloohuvilisi ootavad Petseri Lõunalaagri matkarada ja matk „Värska peidetud väärtused“, kus omal käel saab uurida, mida põnevat Värskas lisaks seto kultuurile ja mineraalveele veel leida võib. Värska orienteerumisklubi Peko on ettevalmistanud erineva pikkuse ja raskusastmega orienteerumisrajad kohe festivaliplatsi lähedusse, nii on kahe kontserdi vahel hea väike jooksutiir teha, kartmata metsateel eksida,“ tutvustab Valk.

Seto Folgi matkaprogramm suudab tõesti üllatada. Näiteks reede õhtusele linnulaulu retkele sõidetakse hobuvankriga, poole järve üllatusmatkal ootab folgilisi paadi- ja pillimees, kuum saun ja külm koduõlu ning esimesi kukeseeni saab otsima minna koos Värska kandi kõvema korilasega. Matkadest osavõtmiseks on vajalik eelregistreerimine festivali matkatelgis, kus antakse ka täpsemat infot kõigi matkade kohta.

„Uuendusena on selle aasta Seto Folgil ka matkaloos. Kõik matkajad saavad peale matka täita loosisedeli ja osaleda Seto Folgi matkaloosis. Iga päeva õhtul loositakse kõigi matkajate vahel välja kvaliteetset matkavarustust, mille on välja pannud Seto Folgi koostööpartner Matkasport OÜ“ kirjeldab Toomas Valk.

Seto folgi matkaprogrammi viivad läbi Riigimetsa Majandamise Keskus, orienteerumisklubi Peko, Tartu Loodusmaja, Eestimaa Looduse Fond ja Seto Suksu Vankrimatkad.

Seto Folk kuulub soome-ugri kultuuripealinn 2015 - Setomaa, Obinitsa sündmuste hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles