Seto Kuningriigis lauldakse sel aastal pealinnadest

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. Seto kuningriigi päev Põlvamaal.
21. Seto kuningriigi päev Põlvamaal. Foto: Merike Lill

30. juunil selgusid käesoleva aasta Seto Kuningriigi päeva sõnolisõ võistluse teemad. Esimeseks teemaks on „Setomaa – Soome-Ugri pääliin“, teiseks teemaks „Petseri – Setomaa pääliin“, kolmandaks „Umadsõ` kavvõndõh`.“

Kuningriigi päeval valitakse võistlemiseks välja nendest kolmest teemast üks. Ja nagu eelnevatelgi aastatel, selgub kuninga sõnoline lõppfinaalis, kus parimatel sõnolistel tuleb ka kohapeal üks laul välja mõelda. Milline täpsemalt, see selgub juba 1.augustil Obinitsas XXII Seto Kuningriigi päeval.

Nagu ikka saab sõnolise võistlusele ennast kirja panna kuningriigi päeval suure lava juures. Sel korral veab sõnolise võistlust eest Andreas Kalkun, kes kõik soovijad kirja paneb.

Sõnolise võistlus on Seto Kuningriigi päeva üks tipp-sündmustest, kus loovaimad leelonaised spetsiaalselt selleks kuningriigi päevaks etteantud teemadel uusi laule loovad ja esitavad.

XXII Seto Kuningriigi päev toimub 1. augustil 2015. aastal Meremäe vallas, Obinitsa külas. Täpsem info www.setokuningriik.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles