Etendub Taarka Pärimusteatri uus lavastus "non-stop SETO"

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taarka Pärimusteatril valmib uus etendus "non-stop SETO"
Taarka Pärimusteatril valmib uus etendus "non-stop SETO" Foto: Taarka Pärimusteater

Taarka Pärimusteatri uus lavastus „non-stop SETO“ uurib setondust nii kohaliku elaniku kui ka kõrvaltvaataja pilgu läbi, püüdes ka kõige pühalikuimaid ja tõsisemaid teemasid käsitleda läbi setoliku huumoriprisma.

Setodel (ja setoks olla tahtjatel) on kiire aeg – küll on vaja välja selgitada, kes neist on kõige autentsem; küll on vaja lõpetada tähtajaks järjekordne projektitaotlus; küll mõtestada oma setoks olemist ka pärast kirmaski lõppu ja rahvariiete seljast võtmist.

 Kuidas säilitada põliskultuuri tänapäeva multikultuurses maailmas? Kas on elu pärast projektimajandust? Mis aastal algas I Seto Käsitöösõda ja kuidas näeb välja traditsiooniline seto kargus androidide esituses? Nendele ja paljudele muudele küsimustele otsib vastust „non-stop SETO“.

Taarka Pärimusteater asutati 3. oktoobril 2006 Obinitsas, Seto seltsimajas. Pärimusteatri põhieesmärk on läbi teatrikunsti tagada seto kultuuri ellujäämine ja ühiskonna kultuurilise tegevuse arendamine, setokeelsete näidendite lavaletoomine. Enamik pärimusteatri liikmetest toovad lavastustesse kaasa ka omal nahal kogetud Setomaa koha- ja kultuuritunnetuse.

 Dramaturg: Kristiina Jalasto

 Lavastaja: Helena Kesonen (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti 11.lend)

 Kujundus: Mailiis Laur, Ida Lepparu (TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia)

 Valgus ja heli: Karolin Tamm, Kristo Kuusik (TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia)

 Video: Meeli Tuoppi (TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia), Taavi Toom

 Visuaalmaterjalid: Evelin Urm

 Mängivad: Artur Linnus, Riin Tammiste, Marija Jurtin, Kärt Kooser

 Etendused toimuvad 31.juulil kell 19.00, 1.augustil kell 15.00 ja 20.augustil kell 19.00 Obinitsa külas Kingo talu heinaküünis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles