No kellele neid soome-ugrilasi vaja on?

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
soome-ugri lipp
soome-ugri lipp Foto: Rein Sikk

14. augustil kell 14.30-16.00 toimub Arvamusfestivalil Paides arutelu teemal „No kellele neid soome-ugrilasi vaja on?“. Diskussioonis purustatakse müüte ja heidetakse pilk nii kaugetesse aegadesse kui terendavasse tulevikku.

Vestlusringis osalevad Fenno-Ugria nõunik Jaak Prozes, Soome-ugri kultuuripealinna Obinitsa toonud Aare Hõrn, hingelt ja vaimult soomeugrilane Rein Sikk ja kultuuriministeeriumi mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa. Vestlusringi juhib kommunikatsiooniekspert, sootska Annela Laaneots.

Käesoleval aastal on Setomaa, Obinitsa soome-ugri maailma keskpunkt, 25 miljoni soome-ugri kultuuripealinn. Ugri-maailm on rikas pärandkultuuri poolest, mis on hoidnud rahvaste eneseteadvust, ent pakkunud ammutamisväärset ka interpreetidele erinevates loomemajandusvaldkondades. Vestlusringis arutatakse, millises olukorras on pärandi poolest rikkad soome-ugrid praegu ning kuidas tänapäevases globaliseeruvas, üheülbastuvas maailmas pärandit edasi kanda.

Vestlusring toimub Arvamusfestivali kultuurialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles