Seto Kongressi Vanemate Kogu tunnustas Setomaa sünnipäeval tublisid ja tegusaid setosid

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Kongressi Vanemate Kogu austas Setomaa sünnipäeval tublisid ja tegusaid setosid
Seto Kongressi Vanemate Kogu austas Setomaa sünnipäeval tublisid ja tegusaid setosid Foto: Harri A Sundell

Setomaa sünnipäeval, 9. oktoobril tunnustas Seto Kongressi Vanemate Kogu Obinitsa Seltsimajas tublisid ja tegusaid setosid.

Viimastel aastatel on Seto Kongressi Vanemate Kogu Setomaa sünnipäeval austanud tublisid ja tegusaid inimesi ning toonud esile piirkonna kenama kodu. Sel aastal sai aupaberi ja kingituseks Seto lipu aasta vanaisa Aleksei Kooser, aasta vanaema Maria Ploom, aasta isa Olev Oru, aasta ema Sirje Kruusamäe, aasta ettevõtja Margit Mehilane. Ilusama kodu auhind läks Toivo ja Sirje Tuigale.

Aare Hõrn andis väikse ülevaate Seto Kongressidest ja tänu sellele tuletati meelde, et esimene kongress toimus 1921. aastal Petseris, Setomaa pealinnas. Vanemate Kogus on tavaks, et peavanem on ametis ühe aasta ja tänasest sai uueks peavanemaks Aarne Leima, kes nimetas abivanemaks Urmas Itse ja kirjutajaks Õie Sarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles