Rahvusraamatukogus toimub esmaspäeval hiite ja hõimurahvaste õhtu ning seto laat

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setod.
Setod. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 30. novembril algusega kell 18 toimub Rahvusraamatukogus loodusõhtu, kus astuvad üles ka setod.

Koostöös Maavalla Koja ja Fenno-Ugria Asutusega toimuval loodusõhtul tehakse lühiülevaate rahvusvahelisest Hiite kuvavõistlusest ning rännatakse nganassaanide, udmurtide ja setode juurde.

Kauge hõimurahva ngassaanide juurde viib Lennart Meri ajalooline film “Šamaan”. Seda tutvustab Rein Maran, kes oli filmi operaatoriks.

Pildiretke Udmurdimaale tehakse Ruukelite perega. Ljudmila Ruukel tutvustab soome-ugri rahvusköögile pühendatud 2016. aasta hõimukalendrit.

Edasi minnakse setode juurde. Vaadatakse Johannes Pääsukese filmi „Retk läbi Setomaa“ (1913) ning meenutatakse Looduse Omnibussi ja Fenno-Ugria Asutuse selleaastast retke “Salapärane Setomaa”. Seto kultuurinädalast terrorismijärgses Pariisis räägib Aare Hõrn. Üles astub Mokornulga leelokoor. Avatud seto laat. Soodsalt saab osta ka uut hõimukalendrit.

Hind täiskasvanutele, sh pensionäridele ja tudengitele 2 eurot, õpilastele ja lastele tasuta.

Vaata otseülekannet (algab esmaspäeval kell 18) www.looduseomnibuss.ee/otse.

Lisainfo: www.looduseomnibuss.ee ja www.facebook.com/looduseomnibuss.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetavad Eesti Energia ja KIK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles