Soome-ugri kultuuripealinn ja Seto talu Tallinnas jõudsid turismikonkursi finaali

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto talu Eesti Vabaõhumuuseumis jõudis nominentide hulka parima turismiobjekti kategoorias ja Soome-ugri kultuuripealinn 2015 Setomaa, Obinitsa parima turismisündmuse kategoorias.
Seto talu Eesti Vabaõhumuuseumis jõudis nominentide hulka parima turismiobjekti kategoorias ja Soome-ugri kultuuripealinn 2015 Setomaa, Obinitsa parima turismisündmuse kategoorias. Foto: Lõuna-Eesti Turism

Soome-ugri kultuuripealinn 2015 – Setomaa, Obinitsa ja Seto talu Tallinnas jõudsid  sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism konkursi "Ehe Lõuna-Eesti 2015" finaali.

Seto talu Eesti Vabaõhumuuseumis jõudis nominentide hulka parima turismiobjekti kategoorias ja Soome-ugri kultuuripealinn 2015 Setomaa, Obinitsa parima turismisündmuse kategoorias. Mõlemad ettevõtmised esitas Lõuna-eesti turismikonkursile MTÜ Setomaa Turism, sest mõlemad said zürii poolt valitud “EHE Setomaa” parimateks sel aastal.

„Kuigi atraktsioon jääb Setomaa piiridest väljapoole, on seda ehitist raske ülehinnata kui Setomaad tutvustavat eksponaati, Tallinna setode kokkukäimise kohta. Tuli, et jääda neisse rollidesse aastateks,“ kirjeldas Seto talu tähtsust ettevõtlusnõustaja Aarne Leima.

„See on kõige suurema meediakajastusega ettevõtmine, mis tõi palju rahvast Setomaale. Ettevõtmisega seotud inimestelt nõudis see väga pikka ja südamega pühendumist ja pidevat organiseerimistööd,“ tõi soome-ugri kultuuripealinna tugevused välja Setomaa giid ja Seto Instituudi kirotaja Helen Külvik.

Lõuna-Eesti parimaks turismisündmuseks valiti Viljandi Rahvusvahelised Hansapäevad 2015 ja turismiobjektiks tänavu taastatud Tartu Pauluse kirik. Auhinnad anti eile üle Äksi Jääaja Keskuses toimunud Lõuna-Eesti turismikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles