Setomaa turismivõrgustik tähistab 10 aastast tegutsemist

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külavüü turismimarsruudi infostend Obinitsas
Külavüü turismimarsruudi infostend Obinitsas Foto: Ülle Pärnoja

Täna 10 aastat tagasi lõid aktiivsemad eestvedajad MTÜ Setomaa Turismi, et üheskoos aktiivsemalt turismisuunda arendada.

Ühistegevust tehti ka varem, näiteks koostati trükiseid ja osaleti messidel, kuid MTÜ loomisega sai alguse pidev sisuline koostöö ja arendus. Selle tulemusena on ühiselt loodud ja maastikule kujundatud Seto Külävüü turismimarsruut. Sel suvel toimub neljandat korda Seto Külävüü kostipäiv. Turunduses on aktiivselt kasutuses www.visitsetomaa.ee veebisait, mis on omakorda loodud Setomaa kohabrändi raamatu põhimõtete järgi. Turismihooajal on suureks abiks Setomaa atesteeringuga loodud giidide võrgustik.

MTÜ juhi Ülle Pärnoja sõnul on Seto Külävüü arendus ja turundus süstinud ettevõtjatesse usku, et turismisuunal on mõistlik Eesti kagunurgas äri arendada, igal aastal lisandub Külävüü võrgustikus uusi ettevõtmisi.

2015. a avas uksed Tsiistre teemaja ja Iti Leeväküük Obinitsas, sel aastal ootab Toomemäe talu külalisi uude kohvikusse Saabolda külas. Tegutsemislusti näitab seegi, et Vana Jüri seebipood teeb uksed lahti aprillis ja edaspidi plaanib aastaringselt avatud olla. Seto Külävüü kõige suurem ettevõte on Värska sanatoorium. Ka neil on sel aastal suur uudis – valmib balneoloogiakeskus, mis hakkab tegelema mineraalvee ja ravimuda arendustega.

Tere tulemast ka Seto Külävüü üritustele! 1. mail on Eesti maaturismis avatud uste päev, Setomaal on siis lihavõtted. Lihavõtted on aastaid olnud nagu turismihooaja avaüritus – maikuust alates ongi ürituste kalender väga kirju. Siis on seto pitsi päevad, juunis leelopäev, juulis „Obinitsa“ etendused ja Ostrova festival, augustis Seto Kuningriik ja kostipäiv. Need on vaid mõned suuremad ettevõtmised. Vaata ürituste infot täpsemalt: www.visitsetomaa.ee/yritused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles