XIV Seto Leelopäev 25. juunil - „Naane – naasekõnõ “

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Leelopäev toimub Värskas 25. juunil 2016
Seto Leelopäev toimub Värskas 25. juunil 2016 Foto: Värska vald

25. juunil 2016. aastal toimub Seto Talumuuseumis Värskas XIV Seto Leelopäev. Tänavuaastane Leelopäev kannab nime „Naane – naasekõnõ “.

Seto naine on läbi aegade olnud seto kultuuri hoidja ja traditsioonide edasikandja. Naise elu erinevatel etappidel on aidanud sõnaseadmine ja viisi veeretamine. "Naane - naasekõnõ" teemal tuleb igal kooril sõnad luua – seetõttu saab Leelopäev olema rohke uute laulude poolest.

Traditsiooniliselt avab Leelopäeva hingepalve lauluemadele ja Leelopäeva taaselustajatele Värska surnuaial. Leelopäevaga sobivalt avatakse Saatse Seto Muuseumi sünnipäeval uus püsiekspositsiooni osa – leelotuba.

Järgneb rongkäik Värska laululava juurest Seto Talumuuseumi hoovi. Kontserdil leelotavad uute värssidega teemal "Naane-naasekõnõ" üle-eestilised seto leelokoorid.Tantsuks mängib ansambel KIIORA , muusikalist ning tantsulist vaheldust pakuvad külalisesinejad.

Hubased ja ehedad Seto Talumuuseumi hooned pakuvad avastamisrõõmu ning mõnusat olemist kõigile. Turgutust ja kõhutäidet leiad Setomaa meistrite laadalt oma rikkalike toitude- ja jookidega. Kirevust lisab päeva kohalike käsitöömeistrite näputöölaat. Pisematele külastajatele on oma olemise pesa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles