Setomaa muuseumid kutsuvad muuseumiööl külla

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö käesoleva aasta seto pitsi näituselt
Töö käesoleva aasta seto pitsi näituselt Foto: Seto Käsitüü Kogo

Muuseumiööl, 14. mail avavad Setomaa muuseumid oma uksed ja pakuvad külalistele eripalgelist programmi alates seto juurtega meremeeste juttudest kuni lennukipilootide pajatuseni. Sekka ka näitusi ja õpitubasid.

Värskas, Seto talumuuseumis toimub 14. mai päeval suur seto pitsi päev koos erinevate käsitöö õpitubadega ning õhtul alates kella kuuest on väravad avatud muuseumiöö raames.

2016. aasta muuseumiöö teema "öös on laineid" toob Seto Talumuuseumisse põneva seltskonna - seto päritolu meremehed. Nii need, kes seilamise ammu lõpetanud, kui ka need, kes alles mööda meresid kondavad. Kui ühe laua taha satub nii palju seto juurtega meremehi, siis juttu jagub kauemaks ja lõbusaid lugusid kuuleb hulgim. Lugudega merest ja meestest alustatakse  kell 19:00.

Saatse Seto Muuseum ootab kõiki huvilisi 14. mail kella 18.00- 23.00 Saatsesse degusteerima ja avastama Värska mineraalvee saladusi! Saatse Muuseumis on avatud ka Eesti kirjaniku ja kunstniku Merle Silla maalinäitus Saatse maastikest ning ahjumeistri Toomas Leti telliskivinäitus. Ahjumeister Toomas Lett on ise kohal ja räägib põnevaid lugusid kogutud ahjukividest.

Muuseumiööl Obinitsa Muuseumis on öös laineid- õhulaineid ja lennukeid. Muuseumiöö algab kell 19.00, õhulainetest ja lennukitest räägivad kolm pilooti ja stjuardess:  Endine Aerofloti piloot Rein Veskus, kaks endist Estonian Air'i pilooti Maarja Malkov ja Anti Berens ning stjuardess Mari Suuvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles