Suvisel Seto Kuningriigi päeval Värskas selgitatakse esimest korda välja parim kuningriigi fotograaf

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folgi avarongkäik Obinitsas 2015 aastal
Seto Folgi avarongkäik Obinitsas 2015 aastal Foto: Aarne Leima

Sel suvel, 6.augustil Värskas toimuval XXIII Seto Kuningriigipäeval valitakse  taas välja seto jumala Peko asemik maa peal ehk uus ülemsootska. Lisaks ülemsootskale valib rahvas ning asjatundjate žürii välja erinevad kuninga meistrid  võistlusaladel nagu sõnoline, pillimees, piruka-, leiva-, sõirategijad; veini-, hansa-, õluvalmistajad; vägimees, näpu- ja puutööline ning  karguse-ja kasatskikargaja.

Täiesti uue võistlusalana korraldatakse sel aastal parima kuningriigi fotograafi väljaselgitamine. Selleks on vaja enne kuningriigipäeva žüriile oma fotod esitada, teemaks on seto mees, seto naine. Seega, kellel sel teemal häid fotosid varuks, ootame osalema. Aga pole veel hilja uusi pilte teha, sest võistlustöid saab esitada 15. juulini – kuni selle ajani toimub Setomaal hulga sündmusi, kus ilusaid hetki tabada.

Traditsiooniliselt toimub uue ülemsootska auks sõjaväeparaad, kus kõik osalevad kompaniid ja üksused saavad aru anda, mil moel nad kuningriiki kaitsevad. Päeva jooksul on võimalik osta kohalikku käsitööd, seto sööki ja jooki, vaadata ülesastumisi Peko laval ning tutvuda Seto Tsäimajas näitusega, mis kajastab elu Põhjalaagris 90. aastat tagasi. Õhtu lõpetab Peterburist pärit ansambel Otava Yo.

Võistlusalade ja programmi kohta saab Seto Kuningriigi kodulehelt: www.setokuningriik.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles