Meremäe valla volikogu ei soovinud välja selgitada Meremäe valla elanikele parimaid tingimusi haldusreformi ühinemisläbirääkimistel

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremäe valla volikogu Koduvald liikmed Arno Vares, Helgi Metsik, Matti  Kõivik, Arvo Kaupo ja Rein Nikitin
Meremäe valla volikogu Koduvald liikmed Arno Vares, Helgi Metsik, Matti Kõivik, Arvo Kaupo ja Rein Nikitin Foto: Annela Laaneots

22. juunil toimunud Meremäe vallavolikogu istungil otsustasid Meremäe volikogu liikmed Arno Vares, Mihhail Link, Helgi Metsik, Matti  Kõivik, Arvo Kaupo ja Rein Nikitin oma otsusega mitte alustada ühinemisläbirääkimisi Värska valla ettepaneku alusel, et nad ei soovi välja selgitada Meremäe valla elanikele parimaid tingimusi ühinemisläbirääkimistel.

Ühinemisläbirääkimiste mittealustamisega Värska ettepanekul ühtse seto omavalitsuse moodustamiseks ignoreerisid nimetatud 6 vallavolikogu liiget Meremäe valla rahvaalgatust, seto rahva esindusorgani Seto Kongressi Vanemate Kogu, 1 miljonit tulevasse seto valda panustada otsustanud ettevõtjate, Riigikogu Setomaa toetusrühma ettepanekuid ja ka riigi loodud võimalust haldusreformi seaduses, mis andis haldusreformis käigus setodele võimaluse ühtse valla moodustamiseks.

Samal volikogu istungil võttis volikogu vastu otsuse alustada läbirääkimisi Misso, Vastseliina ja Orava vallaga. Neist Vastseliina vald on vastavale ettepanekule varasemate ühinemisläbirääkimiste käigus juba vastanud eitavalt ning Misso vald peab aktiivseid positiivseid läbirääkimisi Rõuge vallaga ühinemise suunal.

Tänase otsusega Värska vallaga läbirääkimisi mitte alustada ütles Meremäe volikogu lisaks ühtse Seto valla moodustamisele vabatahtlike ühinemisläbirääkimiste käigus ära ka ettevõtjate 1 miljonist eurost, mida nad olid valmis piirkonna arengusse panustama.  Kui ühinemisläbirääkimised Misso, Vastseliina ja Oravaga ei õnnestu jääb Meremäe vald sundliidetavaks ja kaotab ka 300 000 riigi vahatahtliku liitumise toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles