Seto valla asemel tahetakse moodustada seto osakond Värskas

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremäe, Värska ja Mikitamäe tulevik pärast haldusreformi on veel lahtine.
Meremäe, Värska ja Mikitamäe tulevik pärast haldusreformi on veel lahtine. Foto: Erik Prozes

Möödunud neljapäeval arutati Obinitsa külakeskuses taas Seto valdade ühinemist, mille käigus tekkis idee luua seto abivallavanema töökoht Värskasse ja tekitada sinna seto osakond.

Sellise struktuuriüksuse loomise kaudu toimuks Setu kultuuri edasine arendamine. Meremäe vallavanem Rein Järvelill teatas koosolekul, et lahkub ametist.

Järvelill põhjendab oma tagasiastumist sellega, et tal puudub volikogu enamuse toetus ning nägemus tulevikust ja väärtustest on liiga erinevad. "Valla juhtimisel on kõige olulisem vallavanema ja volikogu koostöö ja ühes suunas liikumine, ainult nii saab elu edeneda."

Obinitsas toimunud koosolek toimus Võrumaa Omavalitsuste Liidu konsultant Mihkel Laane eestvedamisel. Mikitamäe, Meremäe ja Värska volikogu liikmed arutasid ühtse seto valla loomise teemadel.

Koosolekul osales 17 valdade volikogu liiget: üheksa Meremäelt, viis Mikitamäelt ja kaks Värskast ning ka vallavanem. Laane sõnutsi tundub ühtse seto osakonna loomine pärast koosolekut siiski ebatõenäoline.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles