Eesti Käsitöö Majas Tallinnas avatakse seto kindakirjade näitus

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Käsitöö Majas avatakse seto kindakirjade näitus
Eesti Käsitöö Majas avatakse seto kindakirjade näitus Foto: Kagu Kudujad

Teisipäeval, 20. septembril  kell 16.30 avatakse Eesti Käsitöö Maja rahvakunstigaleriis seto kindakirjade näitus, väljas on ehe kindakunst ja ürgsed mustrid.

„Kinnastes on maagia ja kaugete aegade kodeeritud sõnum. Kas läheb vaja vaid luupi, et kindakirja sügavustesse süüvida või midagi enamat?“ küsib OÜ Kagu Kudujad omanik ja esikuduja Külli Jacobson.

Näitusega „Filigraanne defilee“ soovib OÜ Kagu Kudujad läbi kindakirjade tutvustada Eesti pärandkultuuri mitmetasandilist ja peent olemust. Kuna mitmed esitlemisele tulevatest kindakirjadest on Siberi setode lillmustrid, siis saab näitusekülastaja aimu ka Siberi setode kaunist hingest.

OÜ Kagu Kudujad omanik ja esikuduja Külli Jacobson on Seto Käsitüü Kogo liige aastast 2011. Tema töid on autasustatud TUNNUSTATUD EESTI KÄSITÖÖ ja SETO KIMMÄS kvaliteedimärgiga.

Külli Jacobson kannab Pärandihoidja 2015 aunimetust.

Näitus on avatud 10. oktoobrini. Eesti Käsitöö Maja asub Tallinnas Pikk tänav 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles