Juubelikonverents „Mul viil sõna’ sõõrunõsõ’ ... – Paul Hagu 70“

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaluuleteadlane Paul Hagu
Rahvaluuleteadlane Paul Hagu Foto: Aado Lintrop

Laupäeval, 1. oktoobril algusega kell 11 tähistatakse Obinitsa külakeskuses rahvaluuleteadlase, Tartu Ülikooli emeriitdotsendi ja seto liikumise eestvedaja Paul Hagu 70. sünnipäeva juubelikonverentsiga „Mul viil sõna’ sõõrunõsõ’ ... – Paul Hagu 70“.

Esimesena saab konverentsil sõna Osmo Pekonen, kes peab ettekande „Peko ja Beowulf“. Järgneb Heiki Valgu ettekanne teemal „Jumala lahkumine: järelpudemeid Peko kohta, peamiselt 1990. aastatest“. Olga Kalinina ettekanne on „О предварительных результатах исследования церковной жизни населения Печорского района во вт. пол. ХХ в“ ning Terry Gunnell´il  „Esituse uurimisest folkloristikas“.

Pealelõunal toimub väljasõit Meremäele, millele järgnevad taas ettekanded. Alustab Ülo Valk, kes räägib teemal „Paul Hagu teadusmehena“. Sulev Iva ja Karl Pajusalu ühisettekanne kõlab pealkirja all „Hao Paul – seto keele vidosnik“. Aare Hõrn toob välja Paul Hagu teened Setomaal rääkides teemal „Hao Paali – Setoma iist iloh, tüüh ja võitlusõh“. Jätkab Janika Oras „Seto vana helilaad tänapäeval – rakendusetnomusikoloogi pilgu läbi“ ning viimasena saab sõna Madis Arukask, kelle ettekande pealkirjaks on„Mütoloogilise regilaulu „Lemmeleht“ usundilis-kombestikulisest tagapõhjast“

Juubelikonverentsi modereerib Ahto Raudoja.

Õhtul toimub Tartu Ülikooli Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringute keskuse aastaraamatute ning Setumaa kogumike sarja ühise eriväljaandena ilmunud juubelikogumiku “Pühendusteos Paul Hagule” esitlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles