Setomaa ülembsootska avas seto kultuuri nädala

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avasid Setomaa ülembsootska Aarne Leima ja noorsootska Mari Linnus Värska Gümnaasiumis seto kultuuri nädala
Täna avasid Setomaa ülembsootska Aarne Leima ja noorsootska Mari Linnus Värska Gümnaasiumis seto kultuuri nädala Foto: Värska Gümnaasium

Täna avas Setomaa ülembsootska koos noorsootskaga Värska Gümnaasiumis  seto kultuuri nädala, mille jooksul toimub iga päev erinevates Setomaa nulkades palju seto kultuurisündmusi.

Seto kultuuri nädalal kutsutakse üles rääkima seto keeles, kandma seto rõivaid ja tähistama ühiselt Setomaa sünnipäeva. Kogu nädala jooksul saab osaleda nii laulu, tantsu kui söögitegemise õpitubades, vaadata näitusi ning monoteatrit, osaleda temaatilisel fotokoolitusel ja jalgrattaretkel mööda Setomaa huvitavaid paiku.

Laupäeval toimub Värskas IX Käsitööettevõtluse foorum, kus antakse välja 2016. aasta käsitööettevõtluse auhind ja tähistatakse Seto Käsitüü Kogo 10. sünnipäeva.

Seto kultuuri nädal lõppeb pühapäeval Setomaa sünnipäeva piduliku tähistamisega. Seto Kongressi Vanemate Kogu tunnustab tublisid setosid. Välja antakse ka aasta ema, aasta isa, aasta vanaema ja aasta vanaisa ning ka aasta ettevõtja ja ilusaima kodu auhinnad.

Seto kultuuri nädala kava leiab www.setomaa.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles