Värskas toimub laupäeval üleriigiline käsitööettevõtluse foorum

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IX käsitööettevõtluse foorum Värskas
IX käsitööettevõtluse foorum Värskas Foto: Seto Käsitüü Kogo

8. oktoobril tähistatakse Värskas käsitööettevõtlusfoorumiga Seto Käsitüü Kogo 10 tegutsemisaastat. Inspireerivatele ettekannetele eelneb ringkäik mööda seto käsitööettevõtjate ateljeesid ja käsitöötubasid.

„Kui esimesel foorumil kutsusime Setomaale käsitööettevõtjad mujalt Eestist, et meie käsitöölisi inspireerida, siis 10-aastase tegevuse järel on käsitööettevõtlust Setomaal üha rohkem tunda ja näha ning meil on väga hea meel tutvustada kohalikke käsitööettevõtjaid ning nende edulugusid,“ räägib IX käsitööettevõtluse foorumi projektijuht Sigre Andreson.

IX käsitööettevõtluse foorum algab laupäeval ringkäiguga Setomaa käsitöökodades: Seto Ateljee-Galerii, Obinitsa külakeskuse käsitöökorrus, Piusa Savikoda, Sujur, Värska käsitööselts Kirävüü.

Järgnevad ettekanded, käsitööalase ettevõtluse ja koostöö teemal jagavad oma kogemusi kihnlased, mulgid, võrokesed ja setod. Õhtul antakse välja käsitööettevõtluse auhind 2016.

2008. aastal korraldas Seto Käsitüü Kogo koostöös Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liiduga käsitööettevõtluse foorumi. Setomaalt alguse saanud ettevõtmisest on saanud traditsioon, mis toimub iga aasta oktoobris üleriigilise ettevõtlusnädala raames erinevas Eestimaa paigas. Juubeliaasta puhul jõudis sündmus sünnikohta tagasi.

Rohkem infot käsitööettevõtluse foorumi kohta leiab www.kogo.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles