Värskas toimunud õpilasfirmade laada peaauhinnad jagati Eesti ja Leedu vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MF PäästePITSi toodetega tutvub Ander Hindremäe
MF PäästePITSi toodetega tutvub Ander Hindremäe Foto: Reigo Teervalt

Rahvusvahelisel õpilasfirmade konkurss-laadal „Üle piiri turundus”, mis peeti 26. novembril Värskas, jagati peapreemiad Eesti ja Leedu vahel. Parimaks õpilasfirmaks valiti Klaipeda Balti gümnaasiumi ÕF Fantazija ning parimaks minifirmaks  Põlva kooli MF Puujuurikas.

Auhindu jagati kuues kategoorias, lisaks anti välja mõned eripreemiad. Parimaks õpilasfirmaks valiti ÕF Fantazija (Klaipeda Balti gümnaasium), kes toodab ja turustab siidist kaelasalle. Parima minifirma preemia pälvis MF Puujuurikas (Põlva kool), kes valmistab ja müüb puust nišitooteid. Parima toote auhinna sai ÕF RollCat (Klaipeda Balti gümnaasium), kes valmistab kasside trenažööre. Parimaks teenuseks valiti MF Misso Reklaamipaus (Misso kool), kes tegeleb Misso piirkonna ettevõtete reklaamimisega. Parim müügistrateegia oli MF-il PäästePITS (Värska gümnaasium), kes valmistab praktilisi pitshelkureid. Parima väljapaneku auhind anti ÕF-ile Tørret (Viljandi gümnaasium), kes müüb kvaliteetselt kuivatatud õunu, mis ühtlasi on kaunilt pakendatud.Žürii otsusel anti parima pilgupüüdja eripreemia ÕF-ile Weiv (Tallinna 21. kool), kes toodab ja turustab innovaatilisi tarretis-seepe.

Oskusliku ja särava müügitöö eest jagas žürii välja ka ühe eripreemia, mille sai enesekindel noor ettevõtja Markus Villako (MF Puujuurikas). Räpina Paberivabriku eripreemia sai ÕF Novels by Owls (Petseri kool) öökulli-temaatika oskusliku kasutamise eest. Kaks eripreemiat pälvis MF Pärand (Mikitamäe kool) – žürii tõi esile pärandkultuuri vahendamise oskust ning Seto Käsitüü Kogo andis neile preemia selle eest, et nende loomistehnikad olid traditsioonilised, autentsed.

Žüriisse kuulusid Aarne Leima (Setomaa ettevõtlusnõustaja), Diana Plakso (Põlva Arenduskeskuse ettevõtluskonsultant), Mihkel Peedimaa (Räpina Paberivabriku juhataja, Ander Hindremäe (JA Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht), Meelike Kruusamäe (õpilasfirmade vilistlane).

Õpilasfirmade konkurss-laada korraldajad loodavad, et laat andis noortele ja nende juhendajatele väärtusliku rahvusvahelise müügikogemuse, rahvusvahelise turunduskogemuse ning palju uusi kontakte. Ettevõtte toimimise nippe jagas noortega Räpina Paberivabriku juhataja Mihkel Peedimaa.

Konkurss-laada peakorraldaja Ingrit Kala peab oluliseks, et noored ettevõtjad näeks tegutsemisvõimalusi ka väljaspool suuri keskusi. Selle tõestuseks kinnitas Junior Achievement Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht Ander Hindremäe järgmist: „On äärmiselt positiivne, et ka Eesti pealinnast kõige kaugemates paikades luuakse õpilastele võimalused oma ettevõtlusteadmisi näidata ja arendada. Värskas toimunud rahvusvaheline laat on suurepärane näide sellest, kuidas suure tahtejõuga on võimalik korraldada üritus, mis teeb silmad ette palju suurematele.“

Rahvusvahelist õpilasfirmade laata peeti Värskas juba kolmandat aastat järjest. Kohal olid ärksamad õpilasfirmad üle Eesti, rahvusvahelist mõõdet tekitasid naaberriikide noored ettevõtjad. Noori ettevõtjaid oli Setomaalt, Eestist, Venemaalt ja Leedust. Laadal kohtusid eri kultuurid ja erineva temperamendiga müügioskused. Laat toimus tänu Setomaa Valdade Liidu toele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles