Anne Vabarna nimelise omakultuuripreemia laureaadid on Jane Vabarna ja Annela Laaneots

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk preemia mulluselt üleandmiselt. Vasakult: Põlva tollane maavanem Igor Taro, Anne Vabarna preemia laureaadid Jane Vabarna ja Annela Laaneots ja Värska vallavanem Raul Kudre preemia üleandmise järgselt.
Hetk preemia mulluselt üleandmiselt. Vasakult: Põlva tollane maavanem Igor Taro, Anne Vabarna preemia laureaadid Jane Vabarna ja Annela Laaneots ja Värska vallavanem Raul Kudre preemia üleandmise järgselt. Foto: Meeli Mets

Värska Vallavalitsus andis eile kahekümne esimest korda välja Anne Vabarna nimelise omakultuuripreemia, mis antakse seto pärimuskultuuri edasikandmisel tehtud silmapaistva töö eest. Käesoleva aasta laureaatideks on Jane Vabarna ja Annela Laaneots.

Käesoleval aastal hindas komisjon vallasisese preemia vääriliseks Jane Vabarnat aktiivse töö eest sootskana, Seto Pitsi Klubi eestvedamise ja Petseri kooli Tsirgukestele omakultuuri õppe korraldamise eest. Iseloomustades Jane esindamist nii ülemsootska kui ka edaspidi sootskana jäävad kõlama järgmised märksõnad: silmapaistev, esinduslik, elutark, südamega hooliv ning alati koos pisikese tütrega Setomaa üritustel osalemas. Jane korraldamisel toimus Petseri kooli leelokoorile „Tsirgukestele“ omakultuuri õpe. Pikaaegse ürituste korraldamise kogemusega on Jane abiks olnud Seto Kuningriigi Latsipäival nii nõu kui ka jõuga ning üks eestvedajaid Seto Pitsi Klubi tegemistes ja MTÜ Värska Käsitööselts Kirävüü juhatuses ning projektide kirjutamisel.

Vallavälise omakultuuripreemia saab Annela Laaneots Setomaa meediakajastamise ning Tallinna Seto Laste Kooli järjepideva eestvedamise eest. „Annela osaleb aktiivselt Setomaa üritustel ning hoolib Setomaa edasisest tulevikust. Tänu Annela asjatundlikule tegevusele on Setomaa nähtaval kohal  ning samuti Ungaris toimunud soome-ugri kultuuripealinnas,“ tõdes zhürii.

Anne Vabarna preemiad anti üle eile, 19. detsembril Värska kultuurikeskuses toimunud omakultuuri õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles