Mihhail Korb: pooldan, et valla administratiivne jaotus toetaks kultuurilist identiteeti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külavüü turismimarsruudi infostend Obinitsas
Külavüü turismimarsruudi infostend Obinitsas Foto: Ülle Pärnoja

Regionaalminister Mihhail Korb pooldab, et  valla administratiivne jaotus toetaks kultuurilist identiteeti ja talle seto valla loomise mõte meeldib.  Seto valla loomist pooldavad ka koalitsioonipartnerid.

Täna ütles regionaalminister Mihhail Korb: „Mulle Seto valla loomise mõte meeldib. Pooldan, et valla administratiivne jaotus toetaks kultuurilist identiteeti.“

 "Sotsiaaldemokraadid toetavad igal juhul seto valla moodustamist. Kultuuripärandi hoidmise nimel on mõistlik vald moodustada," ütles erakonna fraktsiooni esimees Riigikogus Kalvi Kõva.

Sama meelt on ka IRL."Oleme seisnud selle eest, et Setomaal oleks võimalik luua ühine omavalitsus. Oleme seisnud selle eest nii erakonnas kui Setomaa toetusrühmas ning seda ka korduvalt välja öelnud, " andis teada IRLi peasekretär ja Riigikogu Setomaa toetusrühma esimees Priit Sibul.

Toetusrühma esimehe Priit Sibule sõnul on vaid ühtse Setomaana võimalik kogukondlikku ja kultuurilist terviklikkust koos hoida ning piirkonnale omaseid ja unikaalseid väärtusi esile tõsta. „Setomaa  killustumine erinevate omavalitsuste vahel teeb kultuuriväärtuste hoidmisele karuteene,“ kommenteeris Sibul.

Ka peaminister Jüri Ratas väljendas kahe nädala eest Setomaad väisates setodele toetust. „See Setomaa mõte ja selle tugeva kultuuripärandi ja kultuuri ärakasutamine on oluline,” kinnitas peaminister Jüri Ratas intervjuus Lõunaeestlasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles