Seto Laste Kool Tallinnas tähistas oma viiendat sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna setod traditsioonilisel uusaasta kokkusaamisel, kus tähistati ka Seto Laste kooli 5ndat sünnipäeva.
Tallinna setod traditsioonilisel uusaasta kokkusaamisel, kus tähistati ka Seto Laste kooli 5ndat sünnipäeva. Foto: Annela Laaneots

Tallinna Seto Laste Kool, kus õpetatakse seto pärimuskultuuri seto päritolu või seto kultuuri huviliste vanemate lastele, tähistas eile oma viiendat sünnipäeva.

Seto Laste Kooli lapsi tulid pidupäeva puhul tervitama Tallinna seto leelokooride liikmed ning Setomaalt saabus Setomaa ülembsootska koos kaaskonnaga. Ühtlasi oli tegu Tallinna setode traditsioonilise uusaasta kokkusaamisega.

„Loodan, et varsti leiame laste koolist oma koorile uusi liikmeid,“ ütles oma tervituskõnes leelokoori „Sõsarõ“ juht Elvi Nassar.  

Seto Laste Koor tegutseb huviringina. Kogunetakse kaks korda kuus teisipäeviti ja õpitakse seto laulu, tantsu, käsitööd ja muud pärimuslikku.

Seto Laste Kooliga saavad seto juurtega või seto kultuurist huvitatud vanemate lapsed ühineda kogu aasta jooksul. Õpe on osalejatele tasuta. Seto Laste Kooli õpetaja on seto leelokoori Hõpehõim juhataja Helve Mets.

Lähem info Seto Laste Kooli kohta on saadaval Seto Laste Kooli Facebooki leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles