Selgusid Seto Folgi laste ja noorte jutukonkursi "Metsa poole" võitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folk 2017 toimub Värskas 16.-18.juunini
Seto Folk 2017 toimub Värskas 16.-18.juunini Foto: Seto Folk

Seto Folgi jutukonkursi „Metsa poole“ žürii valis esitatud 28 jutu ja luuletuse seast välja võidutööd. Enamuse proosapalu ja luuletusi esitasid konkursile Setomaa koolide lapsed, ent töid laekus ka mujalt Eestist.

Esimeses, kuni 10-aastaste vanuseklassis võitis muinasjutt „Supimaias hunt ja õnnelik kana“,  mille autoriteks on Alasniidu lasteaia Kuldkinga rühma lapsed.

10-15 aastaste vanuserühmas saavutas proosapalade hulgas ülekaaluka võidu jutt „Metsavennad folgil“, mille kirjutas Brigitte Hunt. Teise auhinnalise koha pälvis jutuga „Kuidas siil okkad sai“ Indrek Parijõgi. Luule kategoorias pälvis võidu „Hundimuusika“, mille autoriks on Jade Lummo. Teise koha saavutas luuletus „Metsas“, mille kirjutas Gretel Juhansoo.

Üle 15-aastaste vanuserühmas läks esimene koht jagamisele kahe võrdväärse jutu autorite vahel. Esimese koha pälvisid nii jutt „Augustiöö“, mille kirjutas Laura Kallari, kui ka „Suvõhummok Setomaal“, mille autoriks on Alic Koppel. Teise koha samas vanuseklassis pälvis jutt „Rebane hanekarjas“, mille kirjutas oma vanaema Anna jutu põhjal üles Liis Toomas.

Jutukonkurss toimus Seto Folgi eel esimest korda.

„Kõiki neid toredaid lugusid lugedes, ent endise kultuurinimese ja näitlejana, meeldisid mulle sellised lood, mis olid fantaasiast pulbitsevad. Hindan kõrgemalt neid, mis on elulähedased ja loodust ning keskkonda hindama õpetavad,“ ütles žürii liige Indrek Sarapuu.

„Üle 15-aastased kirjeldavad loodust nii hingematvalt ilusasti, et meeliliigutav oli lugeda. Augustiöö oli meistriteos, samas seto keeles on tänapäeva lastel ennast tunduvalt raskem väljendada,“ tõdes žürii liige Maret Vabarna.

Seto Folgi jutukonkursi žüriisse kuulusid Setomaa pärimusõpetaja Maret Vabarna, Põlva maakonnalehe Koit kultuuri- ja haridustoimetaja Indrek Sarapuu, kirjanik Ülle Kauksi, ansambli Trad.Attack! mänedžer ja liige Sandra Vabarna, sootska ja Seto Folgi kommunikatsioonijuht Annela Laaneots, Seto Folgi turundusjuht Liisi Tamm ning Seto Folgi peakorraldaja Marili Slavski.

Seto Folgi jutukonkursi auhinnad antakse võitjatele üle 14. mail toimuval Minilaulupäeval Värskas.

Seto Folgi jutukonkursile võis kirjutada kõigest, mis metsaelukatega seostub: oli selleks siis omaloominguline jutt, perepärimus mõnest metsaelukatega seotud loost või kirjutada koguni luuletuse.

Seto Folgi eel toimub ka loominguline konkurss, kuhu saab metsaelukatest inspireeritud meisterdustöid esitada aprillikuu lõpuni.

Muusika- ja matkafestival Seto Folk „Metsa poole“ toimub Setomaal, Värskas. Pöörane pidu läheb laanes lahti 16. juunil 2017 ja kestab kolm päeva järjest pühapäevani välja.

Seto Folgi koduleht: www.setofolk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles