Seto Folk autasustas konkursside võitjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim meistedus 7-10aastased III koht ja žürii eripreemia Karola Raudberg “Karu kott”
Parim meistedus 7-10aastased III koht ja žürii eripreemia Karola Raudberg “Karu kott” Foto: Seto Folk

14. mail õnnitlesid Seto Folgi korraldajad Värska Kultuurikeskus toimunud Minilaulupäeval nii folgi jutukonkursi kui loomingulise konkursi võitjaid.

Seto Folgile esmakordselt eelnenud konkursid, kuhu sai esitada metsast ja metsaelukatest inspireeritud jutte ja meisterdustöid,  olid osavõtjate rohked. Seto Folgi jutukonkursile laekus 28 tööd ja loomingulisele konkursile 59 tööd.

Konkursile laekunud 59 loomingulise töö hulgast valis kõige silmapaistvamad välja žürii: kunstnik ja kujundaja Evelin Urm, Värska Kultuurikeskuse juhataja ja Seto Folgi peakorraldaja Marija Jurtin, Seto Talumuuseumi varahoidja Tiiu Kunst, Seto Folgi eelmise ja selle aastase visuaalse identiteedi loojad Tuumik Stuudiost Marje ja Martin Eelma. Eripreemia andis välja ka Minilaulupäeva erikülaline Adeele Sepp.

Loomingulise konkursi töid  hinnati järgmistes kategooriates:

Parim ühistöö

I koht Põlva Lasteaed Mesimumm, Rukkilille rühm “Setomaalõ mõtsa”

II koht Värska Lasteaia noorem rühm “Loomad vaatavad metsa poole”

Parim meisterdus

Kuni 7aastaste (eelkooliealiste) vanusegrupp

I koht Jakob Raudberg “Minu põder”

II koht Uku Laur Pai “Ämblik”

II koht Lennart Palolill “Ussike”

7–10aastaste vanusegrupp

I koht Karola Raudberg “Metssea surm”

II koht Elin Juursalu “Karu tantsib puuga”

III koht ja žürii eripreemia Karola Raudberg “Karu kott”

10–15aastaste vanusegrupp

I koht ja žürii eripreemia Karoliina Raudberg “Seto Folgi erikülalised”

Parim joonistus

Kuni 7aastaste (eelkooliealiste) vanusegrupp

I koht Richard Mõttus “Metsaelukas”

7–10aastaste vanusegrupp

I koht Karola Raudbeg “Metssiga”

II koht Reigo Keem “Rebane”

III koht Maru Valk “Õudsed elukad metsas”

Žürii eripreemia Pääsu Taro “Metsis”

10–15aastaste vanusegrupp

I koht ja žürii eripreemia Karoliina Raudberg “Eesti metsloomad”

II koht Karoliina Raudberg “Metskits vaatamas otse kaamerasse”

III koht ja žürii eripreemia Kennet Gabriel Kadarpik “Hunt”

Jutukonkursi võitis esimeses, kuni 10-aastaste vanuseklassis muinasjutt „Supimaias hunt ja õnnelik kana“,  mille autoriteks on Alasniidu lasteaia Kuldkinga rühma lapsed.

10-15 aastaste vanuserühmas saavutas proosapalade hulgas ülekaaluka võidu jutt „Metsavennad folgil“, mille kirjutas Brigitte Hunt. Teise auhinnalise koha pälvis jutuga „Kuidas siil okkad sai“ Indrek Parijõgi. Luule kategoorias pälvis võidu „Hundimuusika“, mille autoriks on Jade Lummo. Teise koha saavutas luuletus „Metsas“, mille kirjutas Gretel Juhansoo.

Üle 15-aastaste vanuserühmas läks esimene koht jagamisele kahe võrdväärse jutu autorite vahel. Esimese koha pälvisid nii jutt „Augustiöö“, mille kirjutas Laura Kallari, kui ka „Suvõhummok Setomaal“, mille autoriks on Alic Koppel. Teise koha samas vanuseklassis pälvis jutt „Rebane hanekarjas“, mille kirjutas oma vanaema Anna jutu põhjal üles Liis Toomas.

Seto Folgi jutukonkursi žüriisse kuulusid Setomaa pärimusõpetaja Maret Vabarna, Põlva maakonnalehe Koit endine kultuuri- ja haridustoimetaja Indrek Sarapuu, kirjanik Ülle Kauksi, ansambli Trad.Attack! mänedžer ja liige Sandra Vabarna, sootska ja Seto Folgi kommunikatsioonijuht Annela Laaneots, Seto Folgi turundusjuht Liisi Tamm ning Seto Folgi peakorraldaja Marili Slavski.

Loomingulise konkursi töid saab näha ka Seto Folgi ajal festivalialal. Jutukonkursi võidutöid saab lugeda Seto Folgi kodulehelt http://setofolk.ee/konkursid/

Seto Folk kinkis kõigile võitjatele Seto Folgi perepassid. Võitjate auhinnakotid tegid magusaks Kõlleste Kommimeistrid, Pankera ja Marmalada M.I.L.

Muusika- ja matkafestival Seto Folk „Metsa poole“ toimub Setomaal, Värskas. Pöörane pidu läheb laanes lahti 16. juunil 2017 ja kestab kolm päeva järjest pühapäevani välja.

Seto Folgi koduleht: www.setofolk.ee

Seto Folk Facebookis: https://www.facebook.com/SetoFolk/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles