Seto Folk korraldab Petseris kohvikukontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto särtsbänd Kiiora
Seto särtsbänd Kiiora Foto: Kiiora

Seto Folk 2017 korraldab 20. mail algusega kell 17.00 Petseris seto maja kohvikus No 1 kohvikukontserdi, kus astub üles seto päritolu trio Kiiora.

Kiiora sündis 2010. aastal, kui võeti nõuks üheskoos levinumaid sajanditaguseid tantsulugusid mängida. Repertuaari on aja jooksul lisandunud palasid lähinaabritelt ja soome-ugri rahvastelt ning aina enam annab tooni autorilooming. Sellise multikultuurse panoraami eesmärk on näidata, et pole vahet, kas lugu on sündinud eile või sajandi eest, pärit enda peast või Uusvada külast, särtsakas pillimäng on alati ühtviisi kaasahaarav.

Nimi „Kiiora“ on pärit Anne Vabarna lauldud seto eeposest „Peko”. Selle võimsa tammenuia andis Pekole tema isa, et vajadusel relv kirstupõhjast haarata ja vaenlasele vastu astuda. Samuti pani kiiora rukki vohama, kui seda põllule näidata. Praegu nimetatakse kiioraks Setomaa ülemsootska valitsussaua.

Kiiora on senise tegevuse jooksul andnud ligi sada kontserti, peamiselt Setomaal ja Eestis, aga ka Venemaal, Luksemburgis, Prantsusmaal, Saksamaal, Soomes. Ansamblil on ilmunud debüütalbum “Püdsäjüräjidõ pido”.

Seto Folgi Petseri kohvikukontserdile on sissepääs prii.

Muusika- ja matkafestival Seto Folk „Metsa poole“ toimub Setomaal, Värskas. Pöörane pidu läheb laanes lahti 16. juunil 2017 ja kestab kolm päeva järjest pühapäevani välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles