Seto Folk korraldas Petseris kohvikukontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto särtsbänd Kiiora Seto Folgi kohvikukontserdil Petseri seto maja kohvikus No1
Seto särtsbänd Kiiora Seto Folgi kohvikukontserdil Petseri seto maja kohvikus No1 Foto: Arno Tamm

Seto Folk 2017 korraldas 20. mail Petseris seto maja kohvikus No 1 kohvikukontserdi, kus astusid üles udmurdi laulajatar Maria Korepanova ja seto päritolu trio Kiiora.

Kiiora sündis 2010. aastal, kui võeti nõuks üheskoos levinumaid sajanditaguseid tantsulugusid mängida. Repertuaari on aja jooksul lisandunud palasid lähinaabritelt ja soome-ugri rahvastelt ning aina enam annab tooni autorilooming. Sellise multikultuurse panoraami eesmärk on näidata, et pole vahet, kas lugu on sündinud eile või sajandi eest, pärit enda peast või Uusvada külast, särtsakas pillimäng on alati ühtviisi kaasahaarav.

Nimi „Kiiora“ on pärit Anne Vabarna lauldud seto eeposest „Peko”. Selle võimsa tammenuia andis Pekole tema isa, et vajadusel relv kirstupõhjast haarata ja vaenlasele vastu astuda. Samuti pani kiiora rukki vohama, kui seda põllule näidata. Praegu nimetatakse kiioraks Setomaa ülemsootska valitsussaua.

Kiiora on senise tegevuse jooksul andnud ligi sada kontserti, peamiselt Setomaal ja Eestis, aga ka Venemaal, Luksemburgis, Prantsusmaal, Saksamaal, Soomes. Ansamblil on ilmunud debüütalbum “Püdsäjüräjidõ pido”. Kiiora astub üles ka 16.-18. juunini toimuval Seto Folgil Värskas.

Petseri kohvikukontsert toimus 16.-18. juunini Värskas toimuva folgifestivali Seto Folk 2017 eelkontserdina. 3. juunil kutsub Seto Folk külla Saabolda külla, kus “EHE Setomaa 2016” tiitliga pärjatud Toomemäe talu kodurestoran Maagõkõnõ katab laua setopäraste hõrgutistega ning Kristiina Ehin ja Silver Sepp pakuvad kõigile kohalviibijatele hingetoitu. Laupäeval, 9. juunil seab Seto Folk sammud Tartu poole, kus Loodusfestival täie hooga käimas on ja võtab kostiks kaasa muusikaelamuse. Kohtumispaik on Tartu Botaanikaaia alpinaarium, kus astub üles Walesi-Eesti pärimusmuusika ansambel SILD.

Muusika- ja matkafestival Seto Folk „Metsa poole“ toimub 16.-18.juunini Setomaal, Värskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles