Setomaa vald hakkab kuuluma Võru maakonna koosseisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Jeremie Jungi näituselt "Setomaa- ääreala kuningriik"
Foto Jeremie Jungi näituselt "Setomaa- ääreala kuningriik" Foto: JeremieJung/ERM

Valitsus kinnitas reedel otsuse, mille järgi hakkab Setomaa vald kuuluma Võru maakonna koosseisu.

„Möödunud nädalal otsustas valitsus küsida kohalikult rahvalt, millisesse maakonda nad Setomaa valla elanikena kuuluda tahavad. Küsitlusel osalenud inimestest 59,1 protsenti pooldas moodustatava Setomaa valla kuulumist Võrumaale. Küsitlustulemustele tuginedes tegi valitsus ka oma tänase otsuse,” ütles peaminister Jüri Ratas.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on tal hea meel, et Eesti põlised setu alad kuuluvad peagi ühte omavalitsusse, mis annab neile paremad võimalused oma kultuuri edendada.

„Nüüd on selgeks saanud ka Setomaa maakondlik kuuluvus ning sellega saab haldusterritoriaalsele reformile joone alla tõmmata,” lisas Aab.

Sel nädalal toimunud rahvaküsitluse tulemuse järgi pooldavad Setomaa elanikud valla kuulumist Võru maakonda. Küsitluses osales 31,5 protsenti loodava Setomaa valla elanikest, kellest 59,1 protsenti pooldas Võrumaad.

Arvamust said avaldada Meremäe, Mikitamäe ja Värska valla ning Misso valla Luhamaa nulga rahvastikuregistri järgsed elanikud, kel vanust vähemalt 16 eluaastat. Küsitluse korraldasid Põlva ja Võru maavalitsus. Küsitlus toimus 12. juunil elektrooniliselt ning küsitluspunktid olid avatud 13. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles