Seto Kuningriigis selgusid taas parimad meistrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrid koos ülembsootska Piret Torm-Kriisi ja noorsootska Annabel Huik´iga.
Meistrid koos ülembsootska Piret Torm-Kriisi ja noorsootska Annabel Huik´iga. Foto: Annela Laaneots

Laupäeval, 5. augustil  Luhamaal toimunud XXIV Seto Kuningriigi päeval valiti välja kuninga meistrid, parimad tegijad setodele olulistes valdkondades.

Meistriteks said:

Sõnoline - Lii Pedaja

 Handsaajaja - Leo Niido

 Pirukameister- Sirje Kruusamäe

 Õllemeister - Aivar Täpsi

 Veinimeister  - Kristina Remmel

 Vägimees - Keit Kukk

 Taarimeister - Ain Raal

 Sõirategija – Lii Pedaja

 Leivategija - Marje Linnus

 Kargusekargaja - Helju Kosemäe

 Kasatskikargaja - Kaspar Kala

 Näpotöömeister - Sirje Ots

 Pillimees - Toomas Valk

Esmakordselt valiti välja ka parim külä, kandideerida said oma küla esindusega kuningriiki välja tulnud külad. Kümnekonna osavõtja seast osutus võitjaks teisel pool kontrolljoont asuv Pööni küla. Pööni külla kuningriigi päeval sisenedes tuli läbi minna kahe piiriposti vahelt, mida „kaitses“ sõdurivormis meesterahvas. Ta palus ära täita, ikka kahes identses eksemplaris, nagu Venemaale minnes asjad käivad, andmetega ankeedi, ja vajutas nõusoleku märgiks ankeedile ka vastava punase templi. Külas sees tervitati lahkelt, jagati infot küla inimeste ja talude kohta, vaadata sai fotosid.

Esmakordselt on kuningriigis väljas meistrite lavka, ehk aastate jooksul parimateks kuninga meistriteks valitute kaupa pakkuv pood.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles