Ilmusid Setomaaga seotud lood Eesti Vabariigi 100 sünnipäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jüriöö ja Inara Luigas esitlemas IX Setomaa hariduskonverentsil Mikitamäel raamatut "Uma käega-süamest"
Vello Jüriöö ja Inara Luigas esitlemas IX Setomaa hariduskonverentsil Mikitamäel raamatut "Uma käega-süamest" Foto: Annela Laaneots

Täna, 2.novembril esitleti Mikitamäel, Setomaa IX hariduskonverentsil, artiklikogumikku „Uma käega-süamest“, kus on kirjas 100 lugu, mis Setomaal elavad või Setomaaga seotud inimesed on kirjutanud Eesti Vabariigile 100 sünnipäevaks.

Raamatu teeb eriliseks see, et raamatusse on lugude autorid oma lood kirjutatud oma käekirjaga, mis teeb niigi väga isiklikud kirjutised ja mõtted veelgi personaalsemaks.

Nii on raamatus lood inimestelt, kes on kogu elu elanud Setomaal, aga ka neilt, kes siia on elama kolinud – nende kolimise ajendistest ja põhjustest. Inimesed kirjutavad artiklikogumikus sellest, mis on neile isiklikult tähtis, mis neid Setomaaga seoses enim kurvastab või rõõmustab.

Raamatut esitleti 2. novembril toimunud Setomaa IX hariduskonverentsil, raamatu on välja andnud Setomaa Rahvahariduse Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles