Tartu Ülikooli kohal ripub 330 000 euro suurune kirves (6)

Martin Laine
, reporter
Copy
TRT02:TARTU ÜLIKOOLI PEAHOONE: TARTU, EESTI, 24MAR09-
Pildil Tartu Ülikooli peahoone.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES FOTO: Margus Ansu
TRT02:TARTU ÜLIKOOLI PEAHOONE: TARTU, EESTI, 24MAR09- Pildil Tartu Ülikooli peahoone. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES FOTO: Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikool on audiitorite hinnangul korraldanud konkurentsi piiravaid riigihankeid, mis võib tähendada, et toetusi tuleb tagasi maksta. Ülikool on haridusministeeriumi seepärast kohtusse kaevanud.

Jaanuaris analüüsisid Ernst & Young Baltic (E&Y) spetsialistid Tartu Ülikooli (TÜ) teadusprojekti, mis hõlmas Pedagogicumi kompetentsikeskuse arendamist. Seda projekti toetati Innove kaudu Euroopa maksumaksja rahaga.

Projekt ise polegi siinkohal oluline. Oluline on üks riigihange, milleni auditeerijad jõudsid. Spetsialistidele jäi silma konkurss, millega tellitakse muu seas paljude teiste ülikooli projektide tarbeks välisreise.

Kuna riigihanke korraldamisel rikuti mitut eeskirjapunkti, leidsid auditeerijad, et tagasi tuleks maksta suisa 25 protsenti rahast, mis on seni lepingutele kulunud.

Kuigi see ettepanek käis vaid ühe konkreetse projekti kohta, soovitasid E&Y spetsialistid raha tagasi nõuda kõigis projektides, mida selle hankega on teenindatud. Ja neid on palju.

Ülikool on selle hankega reise tellinud juba ligemale miljoni euro eest, seega peaks TÜ arvutuste järgi kinni maksma 243 000 eurot.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles