Legendaarne välisinvestor investeeris Eesti päiksefirmasse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Sonny Aswani.
Sonny Aswani. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rohetehnoloogia idufirma Roofit Solar Energy, kes avas hiljuti elektrit tootvate päikesekatuste tehase Tallinnas, kaasas ettevõtte arendamiseks täiendavat kapitali. Teiste hulgas pani ettevõttesse raha ka Sonny Aswani, kes Eesti rahvale tuntud eelkõige Balti manufaktuuri ja Kehra paberivabriku erastajana.

Uute investoritena liitusid veel investeerimisettevõte Eesti Talleks, Pipedrive´i üks asutajatest Martin Tajur ja ajakasutuse tarkvara Toggl.com asutajad.

«Kaasatud kapitali kasutatakse valdavalt päikesekatuse müüki toetava tarkvara arendamiseks, eksportturgudele laienemiseks ning uute toodete ja ärimudelite väljatöötamiseks,» ütles ettevõtte juht ja asutaja Andri Jagomägi. Roofit.solar on seni peamiselt paigaldanud katuseid Eestis, kuid esimesed katused on müüdud ka Rootsi, Poola, Saksamaale ning isegi Keeniasse.

Investeerimisvoor on avatud täiendavatele investoritele kuni aasta lõpuni.

Roofit.solar on välja töötanud elektrit tootva katusekattematerjali, mis näeb välja nagu tavaline teraskatus, kuid suudab toota elektrit sama efektiivselt kui tavapärased päikesepaneelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles