PM Hollandis. Karel Voolaid hollandlaste kõrkusest ja eestlaste vastustest sellele

Andres Vaher, Amsterdam
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid. Foto: Eero Vabamägi

Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid soovib, et hoolealused vastaksid EM-valiksarja viimases mängus Hollandi üleolevusele väärikal moel.

«Olen paremaidki väljakuid näinud,» alustas Karel Voolaid pressikonverentsi üllatava avaldusega. «Aga treeningute sisu on olnud positiivne ning kõik soovitud tegevused, mis võiksid meid aidata väärika heitluseni, on tehtud.»

Et Holland piirdus laupäeval Põhja-Iirimaal väravateta viigiga ja teenis hoolimata EM-pileti kindlustamisest ohtralt kriitikat, sellesse suhtus Eesti peatreener tüünelt.

«Holland on juba pikka aega endast ja pallivaldamisest lugupidav jalgpalliriik. Et meedia ja avalikkus neilt teatud asju nõuab, käib asja juurde. Kindlasti saame midagi Põhja-Iirimaa mängust kõrva taha panna, aga kopeerida mitte. Vastasel juhul oleks tabel teistsugune ja räägiksime siin praegu teistsugust juttu,» sõnas Voolaid.

Võõrustajad kuulutasid täna ühemõtteliselt: nende soov ei ole mitte üksnes lõpetada valiksari võiduga, vaid pakkuda kodupublikule väravatesadu.

«Hollandlased ei ole tuntud kahepalgelisuse poolest. Nende kultuuri kuulub teatav kõrkus, enesekeskus ja pidev hoiak «oleme sakslastest paremad». Rahvuse omapära, kui nad suhtuvad meiesugustesse väikestesse üleolevalt,» mõtiskles Voolaid. «Aga meie asi on mitte lasta end sellest segada ning ise kasvatada sõltumata vastasest mehiselt ja motiveeritult võitlevaid jalgpallureid. Samuti ei otsi ma hollandlaste väljaütlemistest midagi selleks, et meeskonnas kunstlikult viha tekitada.»

«Kui ma laseksin enda emotsiooni nende ütlustest kuidagigi kõigutada, tähendaks see, et nad on juba saavutanud teatava eelise. Seega vastan nii: igaühel on vaba voli öelda, mida iganes. Aga ma ei lase lubada, et just see kuidagi eriliselt kurjaks ajab või kõigutab. Ei. See on lihtsalt pressikonverentsi jutt,» märkis Karol Mets.

Eesti koondise ühel liidril on ka salasoov lüüa just homme enda esimene tabamus sinisärgis. «Seni on olnud üks väga hea võimalus. See jäi võõrsil Sloveenia vastu paraku kasutamata. Mis oleks magusam, kui lõpetada aasta esimese väravaga just siin ja minna siis puhkama.»

Eesti koondise treening Johan Cruyff Arenal.
Eesti koondise treening Johan Cruyff Arenal. Foto: Andres Vaher
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles