VIDEOLUGU Ratsahobused ja relvad pakkusid lastekaitsepäeval põnevust

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Ratsahobused tekitasid lastes väikese hirmutundega segatud elevust, kuid katsuda taheti suuri loomi sellegi poolest.
Ratsahobused tekitasid lastes väikese hirmutundega segatud elevust, kuid katsuda taheti suuri loomi sellegi poolest. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Küsimuste saatel, kas hobune ka hammustab, miks on sõduritel nii suured relvad ning õpetlike näidetega, kuidas elustada hingevaakuvat inimest, möödus teisipäevane lastekaitsepäev ja Põhjalaagri teemapäev Värskas kindral Reegi maja õuel.

«Meil toimub Setomaa muuseumide hooaja avamine, mida tähistame koos lastekaitsepäevaga,» rääkis Reegi maja perenaine Hellika Kõrnas. «Kuna meil on Põhjalaagri teema Reegi majaga seotud, otsustaime külla kutsuda Kaitseliidu Võrumaa maleva, ratsahobused, piirivalvurid koos teenistuskoeraga. Lapsed läbivad maastikumängu Põhjalaagri alal, et neil oleks teadmine, mis siin Värskas omal ajal oli.»

Ennelõunal alanud teemapäeva puhul olid Värskasse kutsutud kõik Setomaa koolide õpilased, kes said lähemalt tutvuda Kaitseliidu ja Naiskodukaitse Võrumaa maleva tegemistega. Sealhulgas uurida relvi ning õppida inimese elustamist. Katsuda ja pildistada sai ka paari ratsahobust ning külas käisid piirivalvurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles