Seto Folk astub üles Tallinn Music Weekil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto särtsbänd Kiiora
Seto särtsbänd Kiiora Foto: Kiiora

Käesoleva nädala neljapäeval ja reedel on Seto Folk Tallinn Music Weekil: mõlemal õhtul kell 19.00 algavad Hopneri majas kontserdid, kus on laval ka Seto Folki esindavad muusikud. Kontsertidelt saab soetada 16.-18. juunini Värskas toimuvale Seto Folgile soodsaid pileteid.

Seto Folgi ja Fenno-Ugria koostöös toimub neljapäeval, 30. märtsil kell 19−23 Raekoja platsil Hopneri maja õdusas saalis kontsert, kus külalisi kostitatakse ka üllatustega, oodata on vähemalt ühte tuliuut helikandjat ja Setomaa parimaid maitseid.

Eestis tudeerivad folkloristid-pärimuslaulikud toovad kuulajateni sugulasrahvaste iidse laulu õrnuse ja väe. Eesti pillimängijate improvisatsioonid loovad silla mineviku ja tänapäeva vahel ning tekitavad koos traditsioonilise lauluga lummavaid kõlamaastikke. Setode ning mordvalaste hoogsad ja värsked seaded vanadest tantsulugudest panevad kõigil jala tatsuma ja hinge helisema.

Kolmeliikmelise Kiiora repertuaaris on lisaks seto tantsulugudele kõikide rahvaste pärimusmuusikat ja ka folgihõngulist omaloomingut. Etnoprojektis AR-GOD on ühendanud jõud muusik-folklorist Maria Korepanova ja Nikolai Anissimov Udmurtiast ning multiinstrumentalist Toivo Sõmer Eestist. Nende eksperimentaalne lähenemine annab traditsioonilistele soomeugriviisidele uudse kõla. Anna Mishina ja Kristi Mühlingu duo ühendab ida-mari traditsioonilised laulud eesti kandlemuusika eksperimentaalse suunaga. Ansambel Mordens tutvustab iidseid mordvalaste meloodiaid, lisades neile polüfooniaid, kuid hoides alles ja samas laiendades oma esivanemate muusikapärandit roki ja džässi elementidega. Laulja ja lugudekirjutaja Jaak Johanson esitab traditsioonilist folkmuusikat ja annab hääle meie esivanematele.

Fenno-Ugria & Seto Folk lava

30. märtsil kell 19

Hopneri Majas, Raekoja platsil

(IV korrus)

Pileti hind 10 eurot Piletilevist, 12 eurot uksel

Festivalipassiga tasuta

18:00 uksed

19:00 seto Kiiora (EE)

19:50 udmurdi lauljatar Maria Korepanova ja AR-GOD (EE)

20:50 mari lauljatar Anna Mishina ja Kristi Mühling (EE)

21:40 mordva etnorokkansambel Mordens (RU)

22:30 Jaak Johanson (EE)

Seto Folki maailmamuusikalava

Reede õhtul on Seto Folk maailmamuusikalaval, kontserdi tõmbab käima Nedsaja küla bänd Setomaalt.

31. märtsil kell 19

Hopneri Majas, Raekoja platsil

(IV korrus)

Pileti hind 12 eurot Piletilevist, 15 eurot uksel

Festivalipassiga tasuta

18:00 uksed

19:00 Nedsaja Küla Bänd (EE)

20:00 The Mariachi Ghost (CA)

21:00 Tcheka (CV)

22:00 Jaak Johanson (EE)

23:00 Dobranotch (RU)

Juba üheksandat korda toimuval Tallinn Music Weekil 27. märtsist 2. aprillini esineb pealinna klubides ja kontserdisaalides üle 200 eripalgelise artisti üle maailma. Festivalilava programm hõlmab 30 kontsertpaika. Lisaks kontsertidele pealinna klubides toimuvad TMW raames muusikatööstuse konverents, tasuta „Linnalava“ kontserdid, vestlussari „TMW jutud”, restoranifestival „TMW maitsed”, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“ ja Disainiturg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles