Poolsada soome-ugri kirjanikku väisas Setomaad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-ugri kirjanikud väisasid 26. augustil Setomaad
Soome-ugri kirjanikud väisasid 26. augustil Setomaad Foto: Annela Laaneots

26. augustil väisas Setomaad Tartus toimunud XIV soome-ugri kirjanike kongressi raames poolsada soome-ugri kirjanikku, kellele setod tutvustasid nii oma loomingut kui Setomaad.

Oma luulet lugesid soome-ugri kirjanikele Obinitsas  Kauksi Ülle ja Merca, soome-ugri kultuuripealinnast rääkis Annela Laaneots. Külalistele esines Mokornulga leelokoor.

24.-25. augustini Tartus Eesti Rahva Muuseumis toimunud kongressi põhiteemaks oli ajaloo käsitlemine soome-ugri kirjandustes, kuid lisaks arutati nende kirjanduste päevakajalistel teemadel.

Osalejaid on kokku sadakond, neist suurem osa  Venemaa soome-ugri rahvaste esindajad, samuti võeti vastu delegatsioonid Ungarist ja Soomest ning Slovakkiast ja Prantsusmaalt.

Soome-ugri kirjanduste assotsiatsioon on üle aasta toimuvaid kongresse korraldanud alates 1993. aastast. 2017. aastal oli kongressi korraldamise järg Eesti käes. Kongresside eesmärk on hoida ja edendada soome-ugri rahvaste vahelisi kirjanduslikke sidemeid, vahetada teavet, mõtteid, kogemusi kirjanduses ja laiemalt ühiskonnas toimuva kohta, ning toetada ennekõike väiksemate soome-ugri rahvaste keelelist ja kultuurilist püsimist.

Kongressi korraldamist Eestis koordineeris  MTÜ Fenno-Ugria Asutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles