Ratturid tulevad Setomaale Värska GP rattamaratonile

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattamaraton Värskas
Rattamaraton Värskas Foto: Raul Kudre

Laupäeval, 20. juunil antakse Värska laululaval start 13. Värska GP rattamaratonile. Oodatud on kõik ratturid nii põhirajale (50 km), matkasõidule (25 km) kui tõukerattasõidule (14 km). Kindlasti tasub tulla koos perega, sest vahetult peale starti avatakse lastesõidud.

Värska GP rattamaratoni rada on planeeritud mitmete tuntud ratturite ning seiklussportlaste näpunäidete ja soovituste järgi. Tegemist on väga mitmekülgse rajaga – see on parim kombinatsioon maalilisel Mustoja maastikukaitsealal paiknevatest kiiretest metsa- ja põlluteedest, tehnilistest tõusunukkidest ning sujuvatest suusaraja põhjadest. Raja põnevaimas osas paiknev vahefiniš ehk mäefiniš sunnib pingutama nii neid, kes mäefiniši võitu napsata soovivad, kui ka neid, kes soovivad mäetipus üle riigipiiri kiigata. Mäefinišisse tulekut soovitatakse ka pealtvaatajatele ja kaasaelajatele, sest lisaks silmailule saab seal osa võistlejate emotsioonidest.

Värska rattamaraton on kirjas paljude sportlaste võistluskalendris. Vähemalt võistlejate esiotsa konkurents tõotab põnevaid lahendusi. Näiteks on oma osavõtust teatanud Tartu Maratoni Kuubiku hetkeliider Rait Pallo ja mitmekülgne kestvussportlane Sander Linnus. Mõistagi ootavad korraldajad ka naiste aktiivsemat osavõttu, seda enam et autasulist arvestust peetakse lausa mitmes kategoorias. Täpsemat infot selle kohta saab võistlusjuhendist: www.peko.ee.

Võistluse korraldaja Raul Kudre sõnab: „Setomaal tehakse aktiivselt sporti ja hea meel on tõdeda, et siinkandis on loodud võimalused suurte võistluste korraldamiseks: suurepärane maastik ja väga hea asukoht. Värska laululava on suvehooajal üpris hõivatud – kui rattamaraton oma lindid-telgid kokku pakib, algab juba hoogne ettevalmistus juuni viimasel nädalavahetusel algava Seto Folgi jaoks."

Värska GP rattamaratoni rajad on jõukohased kõigile! Pane end kirja ja veeda kosutav aktiivne nädalavahetus Setomaal!

Registreerimine on avatud www.peko.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles