Setomaa ja Udmurdi esindajad räägivad esmaspäeval ÜROs põlisrahvaste kultuurilistest õigustest

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-ugri kultuuripealinn on 2015 aastal Setomaal, Obinitsas.
Soome-ugri kultuuripealinn on 2015 aastal Setomaal, Obinitsas. Foto: Soome-ugri kultuuripealinn 2015

Esmaspäeval, 21. septembril jagavad nii Setomaa kui Udmurdi soome-ugri kultuuripealinnade esindajad Genfis ÜRO inimõiguste nõukogu istungjärgu raames kogemusi, kuidas soome-ugri kultuuripealinnade liikumine edendab põlisrahvaste kultuuri.

Eesti  Alaline Esindus Genfis koostöös ÜRO põlisrahvaste foorumi ning põlisrahvaste õiguste ekspertmehhanismi esindajatega korraldab ÜRO inimõiguste nõukogu 30. istungjärgu raames kõrvalürituse teemal: „Põlisrahvaste kultuuriliste õiguste edendamine – soome-ugri kultuuripealinnade kogemus.“

Üritusel esinevad ettekannetega ÜRO põlisrahvaste õigustega tegelev eriraportöör Victoria Tauli-Corpuz;  Alexey Tsykarev, põlisrahvaste õiguste ekspertmehhanismi juhataja; Julia Shakhtina, soome-ugri kultuuripealinn 2014 esindaja ja Annela Laaneots, soome-ugri kultuuripealinn 2015 – Obinitsa, Setomaa esindaja. Üritust modereerib ÜRO Põlisrahvaste püsifoorumi liige Oliver Loode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles