Laupäeval, 26. septemberil toimub Tsiistre Teemajas Mihkli- ja lambapäev, kus hobikokkade klubi eestvedamisel õpitakse tükeldama lammast ja pannakse see pärast ka maapõue küpsema.
Hobikokad kogunevad Tsiistresse lammast küpsetama
Koolitusel õpitakse tundma lambarümpa, kuidas seda õigesti tükeldada ning mida eri tükkidest valmistada.
Pool lambast pannakse ka maapõue küpsema ning Tsiistre Teemajas oodatakse kõiki head veini ja mõnusat lambaliha nautima. Esimesed palad valmivad umbes kella 15 paiku, ja nii õhtuni välja! Koolitus algab Tsiistres kell 11.30.
Koolitajateks on Belgia päritolu tippkokk Emmanuel Wille, kes peab Tallinnas Olde Hansa restoranis peakoka ametit ning hobikokkade klubi eestvedaja Aare Sild.
Huvilised on oodatud koolitusele registreeruma aadressil teemaja@tsiistre.ee, koolituse tasu on 20 eur.
Eelnevalt Tsiistre Teemajas toimunud ka kala fileerimise koolitus, mille õnnestumise eest seisis taas hea Aare Sild. Toona, augustis, oli fileerimisspetsialist kohalik mees Andres Ots ja kogu värske kala, nii särg, haug, linask kui ka latikas, pärines ümberkaudsetest järvedest.