Ersa „Morama“ ja seto „Mokornulga“ koor esinevad oktoobris Eestis ühisel kontserttuuril

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ersa Moroma koor ja seto Mokornulga leelokoor esinevad oktoobris Eestis ühisel kontserttuuril
Ersa Moroma koor ja seto Mokornulga leelokoor esinevad oktoobris Eestis ühisel kontserttuuril Foto: Soome-ugri kultuuripealinn 2015 - Setomaa, Obinitsa

Oktoobris toimuvaks hõimunädalaks saabub Eestisse ersa koor Morama, mis läheb koos soome-ugri kultuuripealinna Obinitsa esinduskoori, Mokornulga leelokooriga kontsertuurile. Lisaks annab Morama koor paju kontserte erinevates koolides ja astub üles ka hõimupäevade peakontserditel Tartus ja Tallinnas.

Setod ja ersalased on ikka ära tundmud üksteise laulu ja endale märkamatult teiste lauluga ühinenud.

„Kui Morama koor tutvustas tänavu suvel soome-ugri kultuuripealinnas Obinitsas Seto Seltsimaja muru peal kohaliku Mokornulga koori lauljatele erza laulu, tekkis suur äratundmine ja huvi ja otsustati koos musitseerimist ning üksteise iidsete kommete tundmaõppimist jätkata,“  jagas ühise kontserttuuri korraldamise tagamaid Mokornulga leelokoori liige ja soome-ugri kultuuripealinna Setomaa, Obinitsa programmijuht Rieka Hõrn.

Mokornulga leelokoor ja Morama koor annavad ühised kontserdid:

11.oktoobril kell 18.00 Obinitsa Seto Seltsimajas

12. oktoobril kell 9.00 Meremäe koolis ja kell 17.00 Tartu Kirjanduse Majas

18. oktoobril kell 12.00 Ramsi vaba-aja keskuses ja kell 18.00 Otepääl kohvik-restoranis L.U.M.I.

Moroma koor esineb lisaks veel paljudes koolides üle Eesti, näiteks Tartu Tamme gümnaasiumis, Antsla gümnaasiumis, Võru Kreutzwaldi koolis, Nõo Reaalgümnaasiumis, Saverna põhikoolis.

Samuti esineb Moroma koor 15. oktoobril hõimupäevade peakontserdil Tartus ja 17. oktoobril hõimupäevade peakontserdil Tallinnas.

Morama on Saranskis tegutsev pärimuslaule esitav koor, mis tekkis peale Torama koori legendaarse juhi Jovlan Olo –Vladimir Romashkini varast surma ning seal laulavad tema koori kunagised lauluvelled.

Mokornulga  koor asutati 2008. Aastal. Koor on välja andnud 2 CD-d ning tõusnud tähelepanu orbiiti kui soome-ugri kultuuripealinna Obinitsa esinduskoor. Tegutsetakse põhiliselt Obinitsas, kuid käiakse ka mujal seto laulu tutvustastamas.

Morama koori ja Mokornulga koori ühiskontsertide turnee Eestis leiab aset soome-ugri kultuuripealinn 2015 Setomaa, Obinitsa programmi raames. Soome- ugri kultuuripealnna kohta leiab rohkem infot www.obinitsa.net.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles