Tsiistre Teemaja juhataja Maiden Paljak jagab järgnevalt oma muljeid:
Manu ja Aare saabuvad Teemajja juba 25. septembri õhtul. Ja õigesti teevad, sest just loetud tunnid tagasi nimetati Tsiistre Teemaja avamine Misso valla aasta teoks ning meeleolu on ülev. Vahetan kõrged kontsad karvaste susside vastu ja kannan erinevaid kohalikke hõrgutisi sisaldavaid suupitsevaagnaid lauale- Nopri juustud, Kolotsi juustud ja vorstid, Siberi talu suitsutatud liha, teemaja dolmad ja hoidised. Avatakse vahuveine ja proseccosid. Ümberkaudne külarahvas voolab lillede ja heade soovidega uksest sisse. Ka kaugemalt tulijaid on terve lauajagu. Meie nuka uhkus, tubli Riina, ruttab veel korra koju ja pidu võib akordioni ja emotsionaal- spontaanse laulu saatel alata.
Südaööks sulgeme siiski uksed, sest ootamas on tegus päev.
Kui hommikueined söödud, süütame juba õues lõkke, mis soojendab maapõue kaetud auku laotud kive- see on meie õueahi, kuhu plaan pool lambast küpsema panna. Läheme natuke vaidlema, sest minu hinnangul peaks lõke põlema vähemalt 4 tundi, mitte 2. Kompromissiks jääb siiski 3 tundi, millele toma loomulik akadeemiline veerandtund veel omakorda otsa läheb. Lõkke eest hoolitseb meie maja pereliige ja vabatahtlik kullatükk Ermo.
Otsustan köögiviljad siiski vee all puhtaks pesta ja kaunilt korviga lauale asetada- hiljem läheb neid kokkamisel vaja. Meil on porgandit, kartulit, sibulat, pastinaaki, kaalikat, lillkapsast, tomatit, paprikat, küüslauku, tsillipipart, maapirni, fenkolit, piparmünti, tüümiani, rosmariini peterselli- kõik kogutud ligemalt kui 10 km. Värske, värviline, lõhnav. Ja inspireeriv.