Maitsev algus seto nädalale

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto nädala avamine Seto Tsäimajas Värskas 2015.
Seto nädala avamine Seto Tsäimajas Värskas 2015. Foto: Annela Laaneots

Seto nädala avas laupäeval, 3. oktoobril Värskas Seto Tsäimajas võro köögi ja seto köögi kohtumine.

Tsäimaja seintele jõudis Võromaa inimestest ja toitudest inspireeritud fotonäitus, mis valmis MTÜ Piiri köögi projekti "Võrumaa maitsed ehk Võrumaa toidupärandi kogumine ja tutvustamine" raames. Autorite Kadri Karu ja Triinu Guerrini sõnul on näitus kummardus meie vanaemade köögile.

Kadri ja Triinu rääkisid näituse avamisel, kuidas toidupärandit koguda, mida selle käigus veel teada saab ning kuidas neid teadmisi edaspidi kasutada. Nende kogumisretke tulemusena sai kaante vahele "Võrokõisi köögi- ja söögiraamat".

Laual oli head ja paremat nii seto kui võro köögist ning selle taustal arutasid kohaletulnud seto-võro köögi- ja söögitraditsioonide sarnasuste ja erinevuste üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles