Ülehomme algaval turismimessil Tourest on kohal ka Seto kuningriigi esindus

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setode esindajad 2015 aasta Touresti messil Setomaa tähtsamaid sündmusi tutvustamas
Setode esindajad 2015 aasta Touresti messil Setomaa tähtsamaid sündmusi tutvustamas Foto: Setomaa Turism

12.-14. veebruarini toimuval turismimessil Tourest tutvustavad setod selle aasta suursündmusi, eelkõige XXIII Seto kuningriiki ja XIV Leelopäeva, ning Seto Külävüü uusi arendusi ja ehedaid tegemisi.

Seto Külävüü võrgustik kutsub messile häälestuma juba varem. Kuni reedeni, 12. veebruarini saavad Setomaa sõbrad Visit Setomaa lehel osaleda Facebooki mängus, kus on kokku 14 erinevat auhinda. Auhinnad on välja pannud: Pesa hotell, Piusa koopad, Värska vald, Seto instituut, Nopri talumeierei, Tsiistre teemaja, Seto ateljee-galerii, Setoline, Värska sanatoorium ja veekeskus, Saatse seto muuseum, Seto talumuuseum ja Setomaa Turism.

Setomaa tegemisi tutvustavad messil Setomaa sootskad ja giidid, Taarka Tarõ, Värska vald ja Setomaa Turism. Messil pakume meie külalistele Seto kuningriigi meistri sõira ja piirakut, müügiletil on Setomaa uuemad väljaanded ja CD-plaadid.

Touresti laval tutvustab reedel sootska Annela Laaneots Obinitsa kogemust soome-ugri kultuuripealinnana. Laupäeval tutvustab Ülle Pärnoja laval uut Setomaa reklaamfilmi ja loositakse välja Facebooki mängu auhinnad. Pühapäeval tutvustab Seto instituudi kirotaja ja Setomaa giid Helen Külvik uut Seto kirävara sarja raamatut „20 aastaka Seto kuningriike“.

Seto Külävüü marsruudi tõmbenumbriteks on ehedad tooted ja teenused. Ka sel aastal on marsruudil mitmeid uusi arendusi. Värska sanatooriumil valmib uus ravilakorpus, mis võimaldab külalistel raviteenuseid paremini nautida. Kolm aastat kostipäeval ehk Setomaa kohvikutepäeval osalenud Toomemäe talu avab sel suvel kohviku juba suvel hakul. Obinitsas tegutseb esimest hooaega uus kohvik Iti Leevävabrik ja Tsiistres on avatud Tsiistre teemaja.

Setomaa turismitegijate osalemist Tourestil toetab Setomaa arengu programm. Setomaa esindus on Tourestil koos Põlvamaa turismitegijatega Põlvamaa boksis. Messil osalemist koordineerib MTÜ Setomaa Turism. Nimetatud MTÜ on Setomaa turismiettevõtjaid ühendav turismisihtkoha arendusorganisatsioon, millel praeguse seisuga 46 liiget.

Info Touresti messi kohta on leitav kodulehel: www.tourest.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles