Esitletakse koguteost Setomaa loodusest

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguteos Setomaa loodusest
Koguteos Setomaa loodusest Foto: Seto Instituut

Täna, 4. märtsil kell 14 esitletakse Obinitsa seto muuseumitares mahukat koguteost Setomaa loodusest.

Plaanitavas viieköitelises Setomaa koguteose sarjas tuli välja looduse köide, mis lisandub 2009. aastal ilmunud vanema ajaloo köitele. Mahukas 544 leheküljelises raamatus leidub põhjalikke kirjeldusi, pilte ja skeeme Setomaa looduse kõikidest valdkondadest, nii siit- kui sealtpoolt Petserit.

Eluta looduse peatükkides antakse ülevaade kivimitest ja maavaradest, muldadest, kliimast ja veest; elusa looduse osades kirjeldatakse siin leiduvaid taimi ja loomade erinevaid rühmi. Peale selle on koguteose köites juttu Setomaa metsadest ja maastikest ning nende kasutamisest ja kaitsest.

Köite lõpus on toodud ka Setomaa kohanimede mitmekeelne võrdlustabel ja register. Raamatu põhitekst on eesti keeles, kuid lisatud on põhjalikud kokkuvõtted inglise, vene ja seto keeles. Neljas keeles on ka illustratsioonide allkirjad. Raamatu väljaandja on Eesti rahva muuseum, koostajad Mart Külvik, Katre Palo, Ivar Puura, peatoimetaja Mare Aun, artiklite autoreid on kokku 59.

Raamatut saab osta ERM-i ja Seto instituudi veebipoodidest hinnaga 35.-, raamat on saadaval ka Setomaa müügipunktides ja suuremates Eesti raamatupoodides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles