Kagu-Eesti [eel]arvamusfestival ootab [eest]seisma ja [eel]arvama! (1)

, Setomaa portaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kagu-Eesti I eelarvamusfestival toimub 22.juulil.
Kagu-Eesti I eelarvamusfestival toimub 22.juulil. Foto: Eelarvamusfestival

22. juulil algusega kell 12 esilinastub Eesti kõige ilusamal teel – Postiteel paiknevas Eesti Maanteemuuseumis esimene Kagu-Eesti [eel]arvamusfestival, kuhu kõik Kagu-Eestis elavad või selle piirkonnaga seotud inimesed on oodatud kagunurgale olulistel teemadel kaasa mõtlema, arvamust avaldama ning muutsi ellu kutsuma! Osad vestlused festivalil on seto või võro keelsed.

Püüdes vastata enamuse ootustele on Kagu-Eesti [eel]arvamusfestivali meeskond moodustanud kolm teemaala, mis puudutavad maaelu, maakultuuri ja turvalisuse küsimusi:

TURVALISUS JA JULGEOLEK - MIKS KEEGI MEID EI PÄÄSTA?

I paneel kell 12.00 - 13.30: Julgeolekus ei sõltu meist mitte midagi

II paneel kell 14.00 - 15.30: Kõik rikuvad liikluseeskirju, sest natuke ju võib

III paneel kell 16.00 - 17.30: Tervishoid saab olla kas kodulähedane või kvaliteetne

MAAELU - VIIMANE KUSTUTAB TULE

I paneel kell 12.30 - 14.00: Ökoriik - ürgaega tagasi!?

II paneel kell 14.30 - 16.00: Raha ei ole ja raha ei tule

III paneel kell 16.30 - 18.00: Kõik on läbi

MAAKULTUUR - ÕKS VIIL ELÄSSE MÕTSU VAIHÕL UMMAMUUDU INEMISE

I paneel kell 13.00 - 14.30: Kuis perimüskultuuriga rahha tiini?

II paneel kell 15.00 - 16.30: Võrokõnõ, mulk vai seto ja vahtsõnõ maalõtulõja - kas saias sõbras?

III paneel kell 17.00 - 18.30: Mõista-i ma taad kiilt ei lukõ ei kirota, õigõt kiilt mõista-i kiäki!

Põnevate teemaalade kõrvalt leiab ka kohalikul traditsioonil ja toorainel põhinevaid vahepalasid pakkuvad pop-up kohvikud. Kohal on Kolotsi kitsetalu, OÜ Võrumaa maitsed ja Mardimäe mahetalu. „Uksed avab“ ka Metsarestoran, kus menüüs grillil ja lõkkel valmistatud toidud. Kõige kosutavama kõhutäie saab aga Maanteemuuseumi kompleksis asuvast Varbuse Teemajast, kus on võimalus endale ise salat kokku panna, nautida erinevaid suppe või toekamat praadi.

Et vanemad saaks rahulikult [eel]arvata on avatud ka lasteala (kell 12 – 18.30), kus toimetavad Eesti Maanteemuuseum, Eesti Põllumajandusmuuseum, Võru Instituut ja Pokumaa!

Viimase paneeli järgselt annab esimese Kagu-Eesti [eel]arvamusfestivali lõpetuseks kontserdi pärimusmuusikatrio Lepaseree! Kontsert algab kell 19.  

Kagu-Eesti [eel]arvamusfestivali esietendusel piletiraha ei küsita, kuid kaasa võiks võtta oma [eel]arvamused, kiuslikud küsimused ja isikliku kohvi/teetassi, et vähendada ühekordsete nõude kasutamise vajadust (kogunetakse ju rohelisemat eluviisi propageerival Põlvamaal)!

Kogu täiendava info leiad Kagu-Eesti [eel]arvamusfestivali Facebooki lehelt või Arvamusfestivali kodulehelt!

Kagu-Eesti [eel]arvamusfestival saab teoks kolme Kagu-Eesti maakonna (Põlva-, Valga- ja Võrumaa) inimeste ja organisatsioonide koostöös. Tegemist on 12.-13. augustil Paides juba 4. korda toimuva Arvamusfestivali paralleelsündmusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles